Privatøkonomi

Netbank tilbyder indlånsrente på 1,5 pct.: Du skal binde pengene i fem år

Kun ved længere binding af sit indlån kan man beskytte det mod inflation.

Tegning: Niels Bo Bojesen

Jagten på at få en renteindtægt på sin opsparing er efterhånden lige så håbløs som elgjagt i Kongens Have.

Den gennemsnitlige rente på indestående i banker er ifølge Nationalbanken 0 pct., og at den bliver negativ også for private er bestemt en mulighed. Virksomheder betaler i forvejen negativ rente af deres indlån.

Jagter man indlånsrente, kan man stort set kun finde en på Mybankers hjemmeside. Det er den nye og for mange ukendte internetbaserede bank, Facit Bank.

Indbetaler man mellem 100.000 og 750.000 kr. kan man få en rente på 1,5 pct. Kravet er dog, at man binder pengene i 60 måneder - altså fem år.

Er man kun klar til at binde pengene i et år, er renten 0,4 pct. Tre års binding giver en rente på 1,2 pct.

Man kan dog hæve pengene i utide, men det koster. Facit Bank skal have en godtgørelse, det kalder man en ”dekort”.

»Dekorten beregnes med rentesatsen på kontoen tillagt 1,5 pct. p.a. og beregnes af det udbetalte beløb i opsigelsesperioden,« skriver banken på sin hjemmeside.

Facit Bank, der har hovedsæde i Odense, fik sin banklicens den 30. august sidste år. Banken har netop afholdt generalforsamling, hvor bestyrelsen blev præsenteret for et underskud på knap 27 mio. kr. Underskuddet skyldes omkostninger til etablering.

Ved udgangen af 2019 havde Facit Bank et indlån på 38 mio. kr. Et underskud bør ikke bekymre en kunde, da alle banker er dækket af Indskydergarantifonden. Den sikrer, at opsparing op til 745.000 kr. er dækket, hvis en bank skulle komme i vanskeligheder.

Selv ikke indskud på børneopsparinger giver en rente, der er værd at snakke om. 0,5 pct. er det højeste i Sparekassen Kronjylland.

Læs også
Top job