Privatøkonomi

Verdens næstrigeste kvinde har skiftet efternavn og givet milliarder væk

Men hun er langtfra færdig med at donere.

MacKenzie Bezos - nu MacKenzie Scott - var i 25 år gift med Amazon-stifter Jeff Bezos. Deres skilsmisse gjorde hende til en af verdens rigeste. Foto: Jorg Carstensen/AFP/Ritzau Scanpix.

Verdenshistoriens dyreste skilsmisse gjorde med ét hug MacKenzie Bezos til en af verdens rigeste personer. Men hun er allerede begyndt at dele ud af sin enorme formue.

Det skriver CNN.

MacKenzie Bezos, der i mange år var gift med Amazon-stifter Jeff Bezos, oplyser, at hun siden skilsmissen har doneret 11 mia. kr. til en lang række forskellige organisationer. Men der er lang vej igen, før hun har nået målet om at give mindst halvdelen af sin formue til velgørenhed.

Den nyslåede mangemilliardær, som også meddeler, at hun har skiftet navn til MacKenzie Scott, er ifølge Bloombergs anerkendte milliardærindeks verdens næstrigeste kvinde med en anslået formue på 400 mia. kr.

Hun fik i forbindelse med sin skilsmisse overdraget en stor portion Amazon-aktier, og de er siden steget voldsomt i værdi.

MacKenzie Scott, der er forfatter, mødte Jeff Bezos, da hun arbejdede for ham i en hedgefond i New York i 1992. Siden skabte hendes mand den nu verdensomspændende netgigant Amazon, der har gjort ham til verdens suverænt rigeste mand.

Men da Jeff Bezos’ sms’er til elskerinden og et par forholdsvis intime billeder ramte skandalebladet National Enquirer, brast parrets ægteskab.

De lod sig skille efter 25 år, hvilket på daværende tidspunkt katapulterede MacKenzie Scott direkte op som nummer 22 på Bloombergs liste over verdens rigeste personer. I dag er hun nummer 13.

Verdens rigeste kvinde er i øvrigt Francoise Bettencourt Meyers, der er barnebarn af L'Oreals stifter.

MacKenzie Scott har underskrevet den såkaldte "Giving Pledge," et initiativ stiftet af Warren Buffett, Bill Gates og Melinda Gates i 2010.

"Giving Pledge" opfordrer verdens rigeste personer til at give mindst halvdelen af deres formue til velgørenhed, enten mens de er i live eller efter deres død.

Da MacKenzie Bezos underskrev, lød begrundelsen fra hende selv, at hun har »en uforholdsmæssig stor mængde penge at dele ud af.« Og hun vil fortsætte med filantropi, indtil at hendes pengetank er »tom,« lød det.

BRANCHENYT
Læs også