Privatøkonomi

Nedtælling til historisk omlægning af de danske bilafgifter – få overblikket på 2 minutter

Mandag præsenterer en ekspertgruppe sit bud på en grøn bilpark i 2030. Rapporten er samtidig startskuddet til en historisk omlægning af de danske bilafgifter.

Tidligere Dong-topchef Anders Eldrup kommer mandag i centrum, når han i DGI Byen præsenterer transportkommissionens bud på overgangen til fremtidens grønne bilmarked. Foto: Gregers Tycho.

Mandag præsenterer en ekspertgruppe med tidligere Dong-topchef Anders Eldrup i front en længe ventet rapport, der sat på spidsen kan afgøre, om en nyere benzin- eller dieselbil overhovedet kan sælges om tre år.

1. Eksperterne. I februar 2019 nedsatte den tidligere VLAK-regering en transportkommission med en bunden opgave om at levere »konkrete« bud på, hvordan den danske bilpark frem mod 2030 bliver grønnere og dermed udleder langt mindre CO2. VLAK-regeringens oplæg til eksperterne var, at rapporten skal bane vejen for en historisk omlægning af de nuværende bilafgifter og bane vejen for et totalt ophør af nysalg af diesel- og benzinbiler senest i 2030. Det er godt nyt for klimaet, men skidt nyt for Danmarks knap 2,7 mio. bilejere...

BRANCHENYT
Læs også