Privatøkonomi

Ugens aktie: Vestas har bevist sin styrke under coronakrisen

Krisen har besværliggjort den planlagte ekspansion og reduceret bundlinjen. Men der er stadig overskud, mens de store konkurrenter lider og taber penge. Denne nu meget tydelige hakkeorden i branchen har fået Vestas-aktien til at skyde i vejret.

Vestas med bestyrelsesformand Bert Nordberg har sænket sin forventning til driftsmarginalen for i år fra 7-9 til 5-7 mia. kr. Foto: Rune Aarestrup Pedersen Aktiekursen for Vestas ligger i skrivende stund cirka 35 pct. højere end ved krisens udbrud. Foto: Rune Aarestrup Pedersen

Coronakrisen har ikke været bekvem for nogen, men det er vidt forskelligt, hvordan den har ændret hverdag og vilkår ude i virksomhederne.

Vestas stod i en ganske speciel situation. Den er i færd med det, som Økonomisk Ugebrev for nylig beskrev som »den største industrielle oprustning i dansk erhvervshistorie«. Ordrebøgerne er propfulde, og som vi tidligere har beskrevet det her på siderne, vil den forventede vækst over to år svare til hele selskabets størrelse for 10 år siden. ..

Læs også
Top job