Privatøkonomi

Tænder, helbred og job: Danskerne forsikrer de blødere værdier

Danskerne er blevet mere bekymrede og opsatte på at forsikre det daglige liv, vurderer forsikringsselskaberne.

Mere end 50.000 kunder i Tryg har købt en tandlægeforsikring, hvor der også kan opnås dækning for normale tandlægebesøg. Foto: Nikolaj Svennevig

Danskerne bekymrer sig mere for at forsikre deres eget og deres børns helbred og familiens velfærd. Forsikringsbranchen ser store muligheder for vækst i den type forsikringer i de kommende år.

Fra 2017-2020 er bruttopræmierne på syge- og ulykkesforsikring steget over 23 pct. til 6,9 mia. kr. målt på halvårsbasis. Samtidig er præmien fra sundhedsforsikringer ifølge tal fra Forsikring & Pension vokset med 12 pct.

Danmarks største skadesforsikringsselskab, Tryg, oplever da også en pænt stigende interesse for den type forsikringer. Salget af selskabets sundhedsprodukter er steget 75 pct. de seneste tre år.

»Danskerne søger i stigende grad mod at forsikre tryghed i hverdagen. Det kan også være dækning ved store tandlægeregninger, og hvis sygdom rammer familien, men også dækning af kæledyr. Fremadrettet ser vi bl.a. på muligheden for at udbyde ”payment protection insurance”, som dækker dine vigtigste betalinger, hvis du mister dit arbejde,« fortæller Thomas Klærke, direktør for pris- og produktudvikling i Tryg.

Lønsikring er i kraftig vækst. Fra 2016-2019 er antallet af forsikrede steget knap 55 pct. til 333.500. Oveni kommer udviklingen under coronakrisen. Købstædernes Forsikring, der er en af de mindre udbydere på markedet, har i år en vækst i salget på ca. 50 pct.

»Vi sælger mange flere ulykkesforsikringer og lønsikringer, end vi sælger indboforsikringer lige nu. Danskerne er blevet mere bekymrede og mere opsatte på at sikre hverdagen,« siger Anders Hestbech, adm. direktør i Købstædernes Forsikring.

Det undrer ikke fremtidsforsker Jesper Bo Jensen, Fremforsk, at forsikringsselskaberne oplever øget interesse for at sikre helbred, betalingsevne og velfærd.

»Gennem de senere år har vi set en udvikling, hvor mågestellet er mindre interessant, mens det vigtige i livet er at holde sig selv og sin familie i gang. Og det handler mindre om at få udbetalt erstatning end om at få hjælp straks, så man ikke skal vente på det offentlige. Hverdagslivet er utrolig vigtigt for os,« siger Jesper Bo Jensen.

Den største forsikrer af danskernes helbred er Sygeforsikringen Danmark. Her var tilgangen i 2019 rekordhøj med netto over 54.000 nye forsikrede, hvilket betyder, at godt 44 pct. af danskerne nu er medlemmer ved Danmark.

Ifølge kommunikationschef Lone Ellersgård er tilgangen fortsat i 2020, men i et lidt langsommere tempo.

Læs også
Top job