Privatøkonomi

Trods coronakrisen: Danske investorer har sat rekordmange milliarder i investeringer

Årets første ni måneder har budt på det største inflow i danske investeringsfonde nogensinde.

De danske investorer har haft stor interesse for udenlandske værdipapirer via danske investeringsfonde. Foto: Frank Franklin II

Danskerne har været på den helt store shoppetur på finansmarkederne i år. I september placerede investorerne ca. 4 mia. kr. i de danske investeringsfonde, som er rettet mod private investorer. Det bragte beløbet for årets første ni måneder op på mere end 69 mia. kr. Det oplyser Finans Danmark i en pressemeddelelse.

Det er et rekordstort beløb, og det store inflow har fundet sted under coronakrisen, som i foråret sendte chokbølger igennem finansmarkederne med store kursfald til følge.

»Man kunne måske have forventet, at investorerne ville tage et pusterum i takt med, at kurstabene fra foråret er genvundet, men det er ikke det, vi ser. Tværtimod ser det ud til, at interessen for investering fortsat er intakt, samt at vi bevæger os imod et rekordår, men det er naturligvis for tidligt at udtale sig håndfast om,« udtaler Kåre Valgreen, investeringschef i Investering & Opsparing i Finans Danmark, i pressemeddelelsen.

Det er især fonde, som investerer i udenlandske værdipapirer, som har været populære i årets første ni måneder. Der er i løbet af årets første ni måneder postet ca. 28 mia. kr. i fonde med udenlandske aktier, mens tallet for fonde med udenlandske obligationer ligger på ca. 17 mia. kr.

Ifølge Finans Danmark skal man helt tilbage til tiden op til finanskrisen for at finde et tidspunkt, hvor danskerne sendte lige så mange penge i retning af udenlandske værdipapirer via investeringsfonde. Ved udgangen af september var der i alt placeret ca. 559 mia. kr. i fonde med udenlandske værdipapirer, og det svarer til lidt over halvdelen af den samlede formue i de danske investfonde.

»Vi kan med tallene for september konstatere, at beløbene de danske investeringsfonde investerer i udenlandske værdipapirer aldrig har været højere. Og at vi i år ser en stor stigning i de udenlandske investeringer samtidig med en ganske betragtelig markedsturbulens tyder på, at trenden er langsigtet og afspejler et mere varigt skift i investeringsmønstret,« siger Kåre Valgreen.

BRANCHENYT
Læs også