Privatøkonomi

Husk at stille p-skiven tilbage i nat

Ifølge Q-Park er uret i bilen ofte et af de ure, som danskerne oftest glemmer at indstille til vintertid.

Husk at stille p-skiven efter vintertid. Foto: Q-Park

Verden er på mange måder af lave, men én ting er, som det plejer at være.

Vinteren er på vej, og det samme er skiftet fra sommertid til vintertid, som finder sted natten mellem lørdag d. 24. og søndag d. 25. oktober. I denne sammenhæng skal man som vanligt huske at skrue tiden en time tilbage, hvis man vil være med på noderne.

De fleste telefoner og andre elektroniske enheder klarer det automatisk, men der er også tilfælde, hvor man selv må i gang med manualen.

En af de ting, som ofte bliver overset i farten, er uret i bilen - og det kan blive en dyr fornøjelse.

Når uret i bilen er indstillet forkert, bliver p-skiven også ofte sat forkert, og det kan resultere i nogle kedelige udgifter til parkeringsbøder.

Nogle elektroniske p-skiver klarer selv tidstilpasningen, men det er ifølge Q-Park, der er en af landets største parkeringsoperatører, langt fra tilfældet for dem alle.

Q-Park advarer om, at det kan koste klækkelige bøder, hvis en p-vagt skulle støde på en parkeret bil med uorden i p-skiven.

»Vores job er at mindske misbruget af p-pladserne dér, hvor vi fører opsyn. Det kan vi kun gøre ved at tjekke bilernes p-skiver. P-vagterne har ikke andet end bilens p-skive at forholde sig til, når de skal kontrollere, om en bil har ret til at holde på p-pladsen,« siger direktør hos Q-Park Alex Pedersen, der desuden påpeger, at skiftet til vintertid ikke betyder flere p-vagter i gaderne, end det normalt er tilfældet.

BRANCHENYT
Læs også