Privatøkonomi

Biden eller Trump: Sådan investerer de professionelle op til valget

De to amerikanske præsidentkandidater ventes at styrke forskellige dele af erhvervslivet. Sådan ligger fire professionelle investorer placeret op til valget.

Artiklens øverste billede
Amerikanere følger den sidste tv-debat inden valget mellem præsident Donald Trump og den demokratiske præsidentkandidat Joe Biden i West Hollywood i Californien. Foto: Mario Tama/Getty Images/AFP

Efter den tredje debat mellem præsident Trump og udfordreren Joe Biden er valgets udfald ikke blevet mindre usikkert. Det øger spændingen op til valget i næste uge og betyder, at det kan være risikabelt at tage et bet på vinderen.

Mens Trump er ”mere af det samme”, vurderer analytikerne, at Biden som præsident vil styrke industri og cleantech, mens it-giganterne og den finansielle sektor kan få det sværere. Nykredit tror på en demokratisk præsident.

»Vi har nedbragt overvægten i medicinalaktier til i hvert fald efter valget. Samtidig har vi skruet op for industriaktier, som vurderes at have fordel af Joe Biden som præsident. Vi holder ikke bare øje med præsidentvalget, men nok så meget med hvilket flertal, der tegner sig i kongressens kamre,« fortæller Frederik Engholm, chefstrateg i Nykredit.

PFA har fastholdt sin overvægt i sundhedsaktierne.

»Vi har ved de sidste valg set medicinalaktierne komme lidt i modvind op til valget for hurtigt at genvinde det tabte. Begge præsidentkandidater har sundhed på agendaen; Trump har talt for dramatiske prisreduktioner, mens Biden vil udvide Obamacare. Hvor store reformer de kan gennemføre afhænger af sammensætningen i Kongressen og Senatet, så vi afventer valgresultatet,« siger chefstrateg Tine Choi Danielsen, PFA.

Danicas investeringsdirektør Poul Kobberup siger, at hvis Demokraterne og Republikanerne som ventet vinder et kammer hver, betyder præsidenten mindre. Derfor ligger Danica stort set neutralt.

»Vi fokuserer mere på corona og vaccine-situationen. Vores analysekræfter bruges lige nu ud fra en forventning om, at der kommer vaccine sidst på året, og at vi kan begynde at se ind i en bedre økonomi. I mellemtiden udnytter vi aktiemarkedets hurtige skift mellem sektorer,« siger Poul Kobberup.

Velliv har lagt sig fuldstændig neutralt med en lille samlet undervægt i aktier.

»Skulle den vindende kandidat få flertal i begge kamre, ser vi på vores allokering igen. Et rent Biden-flertal vil nok betyde flere finanspolitiske pakker, mens pharma kan blive presset. Vi mener dog, det er mere vigtigt for markedet, om vi som forventet får coronavaccine fra december,« siger chefstrateg Henrik Henriksen, Velliv.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.