Privatøkonomi

Ejendomsmægler: Småbørnsfamilier sætter sig på større del af sommerhusmarkedet

Flere børnefamilier end tidligere har planer om at købe et sommerhus.

I ejendomsmæglerkæden har man mærket en stigende interesse for sommerhuse blandt småbørnsfamilier. Foto: Joachim Ladefoged

Gennemsnitsalderen i de danske sommerhusområder kan få et nøk nedad. Flere småbørnsfamilier end tidligere har nemlig planer om at købe et sommerhus. Det viser en måling, som Yougov har foretaget for ejendomsmæglerkæden Home blandt 2.000 repræsentativt udvalgte danskere.

»Det er alle grupper, der har rettet fokus mod sommerhuse. Det har bare været ekstra stort blandt de unge familier. Det betyder, at der kommer et generationsskifte, for mange af dem, der sælger er lidt oppe i alderen,« siger Michael Dalsager, senior kommunikationskonsulent i Home.

I de familier, hvor det yngste barn er i alderen 0-6 år svarer 6,6 pct., at de har planer om at købe et sommerhus inden for de kommende seks måneder. Ser man på alle adsprugte svarer 2,6 pct., at de har planer om at købe et sommerhus inden for det næste halve år.

En tilsvarende måling viste for et år siden, at 3,7 pct. af småbørnsfamilier var på jagt efter et sommerhus.

Ifølge Home bygger den øgede interesse for sommerhuse i begyndelsen af coronakrisen på to ting. Den første var, at grænserne lukkede i foråret. Den anden var der allerede, og den går på et øget klimafokus med færre udenlandsrejser.

»Mallorca røg ud af syne, mens Marienlyst kom i syne. Det er ikke forsvundet henover sommeren, og kommer nok til at række ud over bare den næste ferie, for hvem ved, om man kan komme ud i Europa for 99 kr., når vi er på den anden side af corona,« siger Michael Dalsager, der peger på, at interessen for sommerhuse ikke er gået i vinterhi.

Home fremvisningsindeks for oktober for sommerhuse lå således mere end 70 pct. over niveauet fra sidste år.

De seneste tal fra brancheorganisationen Finans Danmark viser, at handlen med sommerhuse i årets andet kvartal nåede rekordniveau.

Der blev solgt 4.736 sommerhuse i april, maj og juni, hvilket var 88 pct. flere end sidste år, og det er samtidig det højeste niveau i al den tid, Finans Danmark har haft statistik på dette område. Statistikken går tilbage til 2004.

BRANCHENYT
Læs også