Privatøkonomi

Derfor kan børnefamilierne glæde sig over nye tal: Sparer tusindvis af kroner

Et fald i inflationen sikrer en besparelse på flere tusinde kroner til landets børnefamilier.

En lav inflation gør, at pengene rækker længere end normalt. Foto: Martin Bubandt Foto: Martin Bubandt

Pengene rækker i øjeblikket længere i de danske børnefamilier, end de ville gøre under mere normale økonomiske omstændigheder. Den lave inflation i Danmark har nemlig sikret en gennemsnitlig børnefamilie en besparelse på 7.200 kr. om året.

Sådan lyder det i en kommentar fra Tore Stramer, der er cheføkonom i Dansk Erhverv, i en kommentar til netop offentliggjorte inflationstal fra Danmarks Statistik. I oktober steg det såkaldte forbrugerprisindeks 0,4 pct. mod en stigning på 0,6 pct. i september.

»Det er bestemt ikke småpenge, der er tale om for en typisk dansk børnefamilie« skriver Tore Stramer.

Med dagens tal er der nu er udsigt til, at forbrugerpriserne vil stige med ca. 0,4 pct. i år. Det ligger tæt på niveauet fra 2016, hvor forbrugerinflationen endte på 0,3 pct. Dette var det laveste tal siden 1953.

En gennemsnitlig børnefamilie havde ifølge Danmarks Statistik et årligt forbrug på ca. 450.000 kr. i 2019. Med en inflation på 0,4 pct. vil det resultere i, at en børnefamilies forbrug vil ligge ca. 1.800 over niveauet for 2019.

»Ved et mere normalt inflationsniveau på omkring 2 pct. ville prisen på familiens forbrug være steget med ca. 9.000 kr. i år. Den fortsat uhyre lave inflation sikrer altså den typiske børnefamilie en besparelse på ca. 7.200 kr. i husholdningsbudgettet i år,« skriver Tore Stramer.

BRANCHENYT
Læs også