Privatøkonomi

Her er huspriserne steget mere end 500.000 kr. under coronakrisen

Siden slutningen af februar er huspriserne i og omkring København steget med mere end 10 pct.

Huspriserne er steget markant i og omkring hovedstaden under coronakrisen. Foto: Thomas Borberg

Priserne på huse er steget så meget i og omkring København, at der nærmest har været tale om eksplosive prisstigninger. Sådan lyder fra Lise Nytoft Bergmann, boligøkonom i Nordea Kredit, på baggrund af nye tal fra boligsiden.dk for oktober.

I landsdelen København by, der dækker over kommunerne København, Frederiksberg, Dragør og Tårnby, er et gennemsnitligt hus steget med mere end 500.000 kr. siden slutningen af februar, hvor coronavirussen for første gang blev registreret inden for landets grænser. Det viser beregninger fra Nordea Kredit.

»Det er ikke sjovt at være førstegangskøber i det nuværende marked. Er man på udkig efter en bolig i et dyrt område, har man set mulighederne skrumpe måned efter måned, i takt med at der er stadig færre boliger, som familien har råd til,« skriver boligøkonomen i en kommentar.

»Omvendt kan eksisterende boligejere i de dyre områder glæde sig over, at friværdien er vokset eksplosivt, og at man ikke behøver at have været på boligmarkedet i ret mange år, før man kan skrive millionær på visitkortet,« lyder det fra Lise Nytoft Bergmann.

I februar kostede et gennemsnitligt hus i landsdelen København by 4.887.000 kr., men i dag kan det sælges for 5.418.000 kr. Det svarer til en prisstigning på 531.000 kr. eller 11,9 pct. under coronakrisen.

Det er ikke kun i landsdelen København by, at huspriserne er steget. Det er de også i landets øvrige landsdele - dog ikke helt så kraftigt som i hovedstaden.

Ser man på lejlighedsmarkedet er priserne i landets store byer også steget. Og dermed har danskerne altså ikke valgt storbyerne fra under coronakrisen, lyder det fra Lise Nytoft Bergmann.

»Under den første bølge af coronavirus blev mange europæiske storbyer lukket ned. I København var nedlukningen i den milde ende, men hvis man gik tur i byen, var der ingen tvivl om, at gadebilledet var forandret. Kombineret med større udbredelse af hjemmearbejde fik det mange til at spekulere i, om flere danskere ville flytte ud af byerne, og om storbyernes popularitet dermed ville falde,« skriver Lise Nytoft Bergmann.

»Sådan er det bestemt ikke gået. Tværtimod er København og Aarhus populære som aldrig før, og coronakrisen har foreløbigt kun skabt større efterspørgsel efter at bo i byerne. Køberne står nærmest i kø, og det har presset priserne op på de højeste niveauer nogensinde,« lyder det fra Lise Nytoft Bergmann.

BRANCHENYT
Læs også