Privatøkonomi

Sommerhussalget har sat rekorder – nu kommer Skattestyrelsen med en opfordring

Hvis man har købt sommerhus i år, bør man justere sin forskudsopgørelse, lyder opfordringen fra Skattestyrelsen.

Juster forskudsopgørelsen, lyder opfordringen fra Skattestyrelsen til de danskere, som har købt sommerhus i år. Foto: Joachim Ladefoged

Boomet på det danske sommerhusmarked kan resultere i, at flere tusinde danskere kommer til at betale et forkert beløb i skat. Det har nu fået Skattestyrelsen til at sende en klar opfordring til danskerne: Hvis du har købt sommerhus, skal du huske at justere forskudsopgørelsen.

Opfordringen kommer, fordi meget tyder på, at danskerne i vid udstrækning ikke får ændret deres forskudsopgørelse efter et boligkøb, skriver Skattestyrelsen i en pressemeddelelse.

»Vi kan konstatere, at danskerne ret ofte glemmer at justere forskudsopgørelsen, når de handler fast ejendom,« udtaler Karoline Klaksvig, underdirektør i Skattestyrelsen, i pressemeddelelsen.

De seneste tal fra brancheorganisationen Finans Danmark viser, at handlen med sommerhuse i årets 2. kvartal nåede rekordniveau.

Der blev solgt 4.736 sommerhuse i april, maj og juni, hvilket var 88 pct. flere end sidste år, og det er samtidig det højeste niveau i al den tid, Finans Danmark har haft statistik på dette område. Statistikken går tilbage til 2004. I 1. kvartal viser statistikken fra Finans Danmark, at der blev solgt 1.885 sommerhuse.

»Vi ved af erfaring, at det normalt kun er ca. 20 pct. af dem, der køber fast ejendom, som husker at rette i deres forskudsopgørelse, og det kan være uklogt,« siger Karoline Klaksvig.

Forskudsopgørelsen viser, hvad den enkelte forventes at have i indkomst samt fradrag. Ens skattekort bygger på oplysningerne fra forskudsopgørelsen, så hvis oplysningerne ikke er rigtige, risikerer man altså at betale en forkert skat.

»Man bør altid oplyse Skattestyrelsen om store ændringer i den personlige økonomi. Det kan være et nyt job med en ny løn eller som her købet af et sommerhus. Jo tidligere vi får oplysningerne ind via forskudsopgørelsen, desto før kan vi beregne skatten rigtigt. Så en justering af forskudsopgørelsen er svaret, hvis man vil sikre, at årsopgørelsen, der kommer i marts, rammer mest præcis,« lyder det fra Karoline Klaksvig.

BRANCHENYT
Læs også