Privatøkonomi

Storinvestor er optimistisk: Der vil være medvind på finansmarkederne

Økonomien vil for alvor begynde at vende i det nye år, og det tegner godt for udviklingen på markederne, lyder det fra kapitalforvalteren Pimco.

De risikofyldte aktiver vil få medvind i 2021, forudsiger Pimco. Foto: Reuters/Andrew Kelly/File Photo

Der er optimisme at spore ved indgangen til 2021 hos den amerikanske kapitalforvalter Pimco - én af de største i verden.

I et nyt outlook peger den store kapitalforvalter på, at der i det nye år vil komme mere fart på den økonomiske genopretning.

»2021 vil byde på en langsom, men stabil tilbagevenden til en normal tilstand. Med yderligere fremskridt inden for test, kontaktopsporing og udrulning af vacciner, som mindsker behovet for at holde afstand, bør væksten komme sig yderligere,« skriver Pimco i sit outlook, der har titlen ”Early cycle investing: Navigating the growth rebound”.

Og bedringen i økonomien vil finansmarkederne nyde godt af, lyder det.

»I 2021 forventer vi, at det tidlige stadie af den økonomiske genopretning vil give medvind til risikofyldte aktiver,« lyder det fra Pimco, der har en overvægt af aktier og samtidig har øget sin eksponering mod de cykliske sektorer.

Selv om man i Pimco ser optimistisk på det kommende år, bliver det dog understreget, at der forsat er usikkerhed.

»Den globale økonomi er endnu ikke ude af farezonen, og pandemiens udvikling vil utvivlsomt påvirke hastigheden af det økonomiske opsving. De seneste stigninger i antallet af covid-tilfælde understreger, den usikre karakter af krisen. Men lovende nyheder om udvikling og udrulningen af flere vacciner kan fremskynde tidshorisonten for, hvornår pandemien bliver inddæmmet,« skriver Pimco.

Derfor handler det ifølge Pimco heller ikke om på nuværende tidspunkt bare at øge risikoen i sin portefølje.

»Vi mener, at det stadig er afgørende at opbygge modstandsdygtige og diversificerede porteføljer, der kan modstå en række økonomiske scenarier. Vi ser to primære risici for i forhold til, hvordan vi er positioneret - lavere vækst og højere inflation - og vi er fokuseret på at afdække disse risici,« lyder det fra Pimco.

Den lavere vækst kan komme, hvis det bliver nødvendigt med flere restriktioner. Risikoen for højere inflation kommer fra hjælpepakker, høj statsgæld og centralbankernes lempelige pengepolitik, påpeger Pimco.

Læs også