Privatøkonomi

Tesla-tvivlerne tabte rekord beløb i 2020

Foto: Bloomberg/Nina Riggio

De investorer, som i 2020 troede så lidt på elbilproducenten Tesla, at de ligefrem spekulerede i, at kursen ville falde, tabte rekordstore beløb.

I løbet af sidste år steg aktien i Tesla med hele 740 pct. og endte året som verdens mest værdifulde bilproducent.

På den baggrund tabte shortspekulanterne mere end 40 mia. dollar henover de 12 måneder, viser en opgørelse fra konsulenthuset S3 Partners, skriver Reuters.

- Det var helt klart den mest tabsgivende handel i 2020 og havde det største årlige tab, vi nogensinde har set, kommenterer direktør i S3 Partners, Ihor Dusaniwsky.

Ifølge opgørelsen var det ellers typisk kortspekulationer i stay-at-home-aktierne, som toppede tabslisten. Apple var nummer to, da kortspekulanterne mistede 6,7 mia. dollar i 2020 på at være af den forkerte side af markedet. Nummer tre var Amazon med 5,8 mia. dollar, mens Pinduoduo og Square fulgte efter i top fem med 4,8 og 4,7 mia. dollar.

Der var dog også nogle ganske givtige shorthandler og i alt fem aktier faldt så meget med så stor kortvolumen, at shorthandlerne samlet set tjente mere end 1 mia. dollar. Øverst på listen var oliekæmpen Exxon Mobil, som faldt 40 pct. i 2020. AT&T, Raytheon, Luckin Coffeee og Wells Fargo var de øvrige fire medlemmer af den klub, ifølge S3's opgørelse.

BRANCHENYT
Læs også