Privatøkonomi

Vær obs på årsopgørelsen, hvis du har arbejdet hjemme under corona

Skattestyrelsen er klar med årsopgørelsen for 2020 den 15. marts, men danskerne skal være opmærksomme på kørselsfradraget, lyder det.

Borgerne kan fra den 15. marts tjekke deres årsopgørelser, hvori kørselsfradraget modsat normalt ikke kommer automatisk i år. 
Foto: Thomas Borberg

Har du arbejdet hjemmefra i løbet af 2020 pga. corona? I så fald bør du kigge en ekstra gang i din årsopgørelse, når den lander på skat.dk 15. marts 2021.

I år er det nemlig særligt vigtigt at være opmærksom på kørselsfradraget, hvis der har været hjemmearbejdsdage, lyder det i en pressemeddelelse fra Skattestyrelsen.

»Coronakrisen har betydet, at mange har arbejdet meget mere hjemme end normalt. Derfor fremgår befordringsfradraget ikke automatisk af årsopgørelsen i år. Har man pendlet på arbejde i løbet af 2020, skal man derfor selv tælle, hvor mange dage man har været på arbejdspladsen og beregne fradraget på baggrund af det,« forklarer Karoline Klaksvig, der er underdirektør i Skattestyrelsen, og fortsætter:

»Det er klart, at når vi ikke ved, hvor mange dage man har arbejdet hjemmefra, og man selv skal beregne kørselsfradraget, vil der være større risiko for fejl. Vi vil derfor have ekstra opmærksomhed på fradraget, når vi senere kontrollerer borgernes oplysninger,« lyder det.

Selve årsopgørelsen bliver hvert år til på baggrund af omkring 170 mio. oplysninger, som Skattestyrelsen får fra arbejdsgivere, pensionsselskaber osv., hvilket gør, at Skattestyrelsen automatisk modtager de fleste opslyninger fra årsopgørelsen. Derfor er det normalt kun 20 pvct. af borgerne, der skal rette eller tilføje oplysninger til deres årsopgørelse.

4,6 mio. borgere vil kunne se deres årsopgørelse den 15. marts, og Skattestyrelsen udbetaler i år overskydende skat fra den 9. april. Ifølge Karoline Klaksvig er disse datoer ikke uden interesse fra borgerne.

»Så snart vi åbner for årsopgørelsen, plejer der at være stor interesse for at se den. I første omgang tjekker borgerne, om de bliver mødt af et rødt eller et grønt tal alt efter, om de skal betale restskat eller have penge tilbage. Men det er faktisk lige så vigtigt at være opmærksom på, om tallene stemmer, og om der er oplysninger, der mangler,« fortæller Karoline Klaksvig i pressemeddelelsen.

Læs også
Top job