Privatøkonomi

Nye tal: Første fald i huspriserne i otte måneder

Ifølge Danmarks Statistik er der sket en opbremsning i de støt stigende huspriser.

Huspriserne faldt med 0,5 pct. i november, viser nye tal fra DST. Foto: Jens Dresling

Markedet for huse oplevede en opbremsning i november 2020.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at huspriserne faldt med 0,5 pct. for måneden. Dermed sættes en stopper for de støt stigende huspriser, markedet har oplevet gennem et hektisk 2020.

Samtidig har Danmarks Statistik revideret sin prisstatistik for de foregående måneder. Det viser sig, at huspriserne ikke er steget nær så meget i 2020 som først ventet.

Huspriserne er således justeret ned for samtlige måneder af 2020 i forhold til tidligere offentliggjorte tal.

»Det er overraskende, at tallene fra Danmarks Statistik viser, at huspriserne er faldet i november. Samtidigt har Danmark Statistik foretaget en forholdsvist stor revision af prisudviklingen i de foregående måneder. I sidste måned mente Danmarks Statistik f.eks., at huspriserne var steget med 7,9 pct. i løbet af de første 10 måneder af året, mens de nu mener, at huspriserne kun er steget med 6,6 pct,« siger Lise Nytoft Bergmann, chefanalytiker ved Nordea Kredit i en kommentar.

De forskellige boligstatistikker er dog uenige om udviklingen i priserne. Mens Danmarks Statistiks tal viser et fald på 0,5 pct. for november, viser Boligsidens tal derimod en stigning på 0,7 pct. i samme måned.

»Det har altid været sådan, at boligpriserne svinger en lille smule fra måned til måned, selv i et stabilt marked, da der altid vil være forskelle på de handlede boliger. Danmarks Statistik forsøger at komme disse forskelle i møde, men det er umuligt at tage højde for alle forskelle, da husmassen er meget forskelligartet,« siger Lise Nytoft Bergmann.

Hun fortæller, at de forskellige udbydere af boligprisstatistikker normalt plejer at være enige om retningen. Det er dog ikke tilfældet denne gang, men ifølge cheføkonomen er der ingen grund til bekymring.

»Vi er fortsat af den opfattelse, at boligmarkedet har det godt, og at huspriserne vil fortsætte op i de kommende måneder,« afslutter Lise Nytoft Bergmann.

Læs også
Top job