Finans Danmark: »En ny konverteringsbølge kan være på vej«
Nye tal fra Finans Danmark viser, at boligejerne i januar indhentede det højeste antal lånetilbud til omlægninger og tillægslån siden efteråret 2019.
Trods coronakrisen har bolig- og realkreditmarkedet klaret sig godt i 2020 og interessen for omlægninger har det seneste år været solid.
I januar 2021 indhentede danskerne det højeste antal lånetilbud til omlægninger og tillægslån siden efteråret 2019, oplyser Finans Danmark, som forudser, at en ny konverteringsbølge kan være på vej.
Der blev i januar indhentet 36.789 tilbud på realkreditlån. Blandt dem var 23.324 tilbud på omlægninger og tillægslån til boligejerne. Også de erhvervsdrivende jagtede billige lånetilbud og indhentede i alt 1.947 lånetilbud, hvoraf mere end 8 ud af 10 var omlægninger eller tillægslån, viser tal fra Finans Danmark.
»De lave renter har gjort det attraktivt for mange boligejere at omlægge deres realkreditlån. En af fordelene ved at finansiere sin bolig med et realkreditlån er, at man har mulighed for at omlægge til et billigere lån, når renten falder«, oplyser direktør for realkredit- og ejendomsfinansiering Peter Jayaswal.
Hvis renten forbliver lav, kan det være begyndelsen på en ny konverteringsbølge, som kan sammenlignes med den seneste fra 2019, hvor antallet af lånetilbud toppede i oktober med i alt 50.870.
»En ny konverteringsbølge vil betyde, at mange danskere får sig et billigere realkreditlån og dermed mere plads i deres privatøkonomi. Om det kan betale sig at hoppe med på konverteringsbølgen afhænger af en række personlige forhold som f.eks. størrelsen og løbetiden på det nuværende lån. Det er derfor altid en god ide at kontakte sin bank eller realkreditinstitut for at undersøge ens muligheder«, siger Jayaswal til Finans.
Generelt er der flere, der indhenter lån i januar, april, juli og oktober måned. Det skyldes, at der i de måneder er opsigelsesfrist, hvis kunderne ønsker at indfri deres nuværende lån og omlægge det til et billigere ved den næstkommende termin.