Privatøkonomi

Investeringsforening i bitcoin er tæt på godkendelse

Allerede i år kan der komme en investeringsforening, hvis værdi baserer sig på bitcoin.

Foto: Jens Kalaene, AP Images

Bitcoin er ikke til at stoppe. På blot tre måneder er prisen mere end fordoblet.

Den til tider omdiskuterede kryptovaluta er tæt på at runde 50.000 dollars (307.000 kr.) for første gang, og meget tyder på, at man vil kunne handle bitcoins via en ny investeringsforening, oplyser det amerikanske finansmedie, CNBC.

Der bliver tale om en såkaldt ETF-fond. Den type fonde har typisk meget lave omkostninger.

Det vurderes, at fonden kan se dagens lys allerede i løbet af i år. Det sker, efter at det amerikanske finanstilsyn, Securities and Exchange Commission (SEC), har skiftet holdning til kryptovalutaen.

Mindst 10 finansvirksomheder har tidligere søgt om godkendelse, men fået afslag. Det skyldes, at SEC har været bekymret for sikkerheden omkring kryptovalutaen. Samtidig er det et helt uprøvet marked.

Kursen på bitcoin er hamret i vejret på det seneste og ligger kun knap 300 dollars fra at runde milepælen på de 50.000.

En udmelding fra Tesla har været helt afgørende for det markante kurshop. Tesla - og andre virksomheder i øvrigt - har indikeret, at det bliver muligt at betale for selskabernes produkter med bitcoins.

Senest har Mastercard meddelt, at selskabet fremadrettet vil støtte udvalgte kryptovalutaer.

Dermed vil værdien kunne måles op mod konkrete produkter, og det vil styrke dens værdi, vurderer Jeff Kilburg, der er stifter af og direktør for KKM Financial.

»Jeg tror, det kommer til at ske i 2021,« siger han til CNBC.

Samme vurdering kommer fra Gary Gensler, der er tidligere formand for Commodity Futures Trading Commission. Kommissionen overvåger markedet for finansielle instrumenter som derivater, futures og swaps.

»Jeg tror, at der kommer et stort pres på SEC nu. Når så store virksomheder er klar til at bruge bitcoin, så bliver det svært for SEC at sige nej ret meget længere,« mener Gary Gensler.

Læs også