Privatøkonomi

Investeringsøkonom: Der er risiko for, at aktiefald kan være på vej

Flere ting kan føre til en korrektion på aktiemarkedet, lyder det fra Per Hansen.

Foto: Sebastian Johan Lund

Under overfladen på det ellers rolige aktiemarked lurer en korrektion. Sådan lyder det i en kommentar fra Per Hansen, der er investeringsøkonom i Nordnet. Han vurderer, at risikoen for en aktiekorrektion er større, end investorerne er klar over, og han peger på flere faktorer, som kan spille ind.

For det første er renterne på det seneste steget.

»Faldende renter var en af de væsentlige årsager til, at aktiemarkedet klarede nedturen bedre end økonomien i 2020. Hvis faldende renter var godt, er stigende renter vel aktieskidt?« skriver Per Hansen, som vurderer, at det der særligt kan spille ind er, hvor meget investorerne forventer, at renterne kan stige.

Derudover er der det, som Per Hansen kalder for en reel aktieboble på den grønne del af aktiemarkedet.

»Ingen af de grønne aktier, som jeg har kendskab til, har en fair/fornuftig prisfastsættelse set i forhold til den økonomiske udvikling de kommende år,« skriver Per Hansen, der mener, at strømmen af investorer ind i de grønne aktier i 2020 er sket i et tempo, som minder om dot.com-boblen.

»En række nye investorer, der er kommet mange af det seneste år, kender reelt ikke risikoen ved aktieinvesteringer, og de tænker måske, at den grønne omstilling ikke rummer risiko. Det er jo fremtiden. Den grønne omstilling kører videre, men ved investorerne, at prisfastsættelsen i alle de grønne aktier er mere eller mindre som en marslanding ”på en anden planet?”« skriver Per Hansen.

Dermed er der altså en risiko for, at aktiemarkedet kan blive ramt af en kortsigtet korrektion.

»Aktierne er generelt meget højt vurderet. Størst risiko er der i grønne aktier, IT-selskaber og enkeltstående cases, hvor udviklingen ikke kan forsvares ud fra rationelle overvejelser. Der er en reel risiko for en 5 pct. korrektion inden for kortere tid,« skriver Per Hansen.

BRANCHENYT
Læs også