Privatøkonomi
BREAKING

Stort hop i udbyttebetalinger: »Optimismen omkring fremtiden skinner igennem«

Udbyttebetalingerne kommer i år til at stige mærkbart efter et stort fald sidste år, lyder det fra Sydbank, der har set nærmere på 26 selskaber.

Der bliver udbetalt mere udbytte for 2020-regnskaberne, viser en analyse fra Sydbank af 26 selskaber. Foto: Finn Frandsen

Udbyttebetalingerne står til at gøre comeback. Strømmen af penge fra en gruppe børsnoterede danske selskaber og til aktionærerne kommer til at stige med mere end 50 pct. Sådan lyder det i en ny analyse fra Sydbank, der har set nærmere på 26 danske selskaber, som udgør bankens aktieunivers.

»Udbytterne reflekterer et stærkt indtjeningsniveau trods krisen, men de er ikke fantastiske. Udbytterne dækker med andre ord også over, at mange selskaber har oplevet indtjeningstilbagegang i en svær periode,« skriver Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef i Sydbank, i analysen.

Udbyttebetalingerne blev sløjfet flere steder som følge af coronakrisen i forbindelse med 2019-regnskaberne, og det fik den samlede udbyttebetaling fra de 26 aktier til at tage et stort dyk, så udbyttebetalingerne faldt med 22 mia. kr. til ca. 47 mia. kr.

For 2020-regnskaberne er der nu udsigt til, at udbyttebetalingerne når op på ca. 76 mia. kr. Dermed er de næsten tilbage på niveauet inden coronakrisen.

»Optimismen omkring fremtiden skinner igennem i et trods alt stadig højt udbytteniveau og en stadig klar overvægt af selskaber, der forhøjer udbyttet efter et år med historisk store forstyrrelser,« skriver Jacob Pedersen.

Af de 26 selskaber øger 11 udbyttebetalingen, mens seks selskaber sænker den.

»Vores samlede vurdering af udbyttebetalingerne er, at de flugter meget godt med den virkelighed, som selskaberne befinder sig i. Selvom indtjeningen hos mange selskaber har været ramt i 2020, er udviklingen ikke alvorlig sammenlignet med mange konkurrenter. Optimismen omkring fremtiden skinner igennem i et trods alt stadig højt udbytteniveau og en stadig klar overvægt af selskaber, der forhøjer udbyttet efter et år med historisk store forstyrrelser,« skriver Jacob Pedersen.

BRANCHENYT
Læs også