Privatøkonomi

Uffe Anthonsens penge vokser hurtigere i frie midler end på pensionsordningen

Et investeringseksperiment er kommet godt fra start for en folkepensionist, der har forlænget udbetalingen af sin pension i kortere tid end planlagt.

Uffe Anthonsen investerer en del af udbetalingerne fra sin ratepension og får mere ud af det end pensionsselskabet gør i hans garanterede ordning. Her ser han på forårets investeringer sammen med Pengeministeriets stifter Karsten Engmann Jensen (til venstre). Foto: Brian Karmark

Uffe Anthonsen ærgrede sig. Han kunne ikke få en klar besked fra AP Pension om, hvorfor udbetalingerne ikke blev større, end tilfældet var, hvis han forlængede udbetalingen af sin ratepension til 15 år mere fremfor 10 år. Det fik ham til at starte et investeringseksperiment, der foreløbig har mere end indfriet forventningerne.

»Min kone og jeg har det godt både fysisk og økonomisk. Og der tales meget om, at det er en god idé at forlænge udbetalingen af ens ratepension. Bl.a. fordi pengene kan blive forrentet i længere tid. Derfor bad jeg AP Pension om et tilbud på forlængelse af min ratepension, der ellers ville udløbe i juli 2025,« fortæller 76-årige Uffe Anthonsen. ..

Læs også
Top job