Privatøkonomi

Kryptovaluta med hundetema står til afkast på mere end 8.100 pct. i 2021

Dogecoin, der blev skabt som en joke, steg mandag til vejrs og står lige nu til et afkast for året på mere end 8.100 pct.

Det skriver avisen Wall Street Journal.

Kryptovalutaen dogecoin eksploderede mandag på det amerikanske marked, og afkastet for 2021 er lige nu højere end 8100 pct.

Det er mere end det dobbelt af stigningerne på S&P 500-indekset siden 1988 - udbytter inklusive.

Kryptovalutaen med hundetema var oprindeligt affødt af et meme, men har i dag en markedsværdi på omkring 50 mia. dollar - svarende til mere end 308 mia. kr.

Stigningen er et resultat af en store investeringslyst, der blandt andet understøttes af gebyrfrie handelsplatforme og hjælpepakker fra den amerikanske regering.

Kursridtet afspejler investorernes forventninger om, at kryptovalutaen vil stige, men det betyder også, at værdien af dogecoin kan gå i nul, når markederne skifter.

- Mange nytilkomne har ikke været med ret længe og har ikke set bitcoin-boblen briste, siger Robert Drach, der er forvalter i Drach Advisors, til avisen.

Han tilføjer, at den nuværende situation føles som en boble.

Dogecoin trækker paralleller til Gamestop-aktiens kursridt, hvor handlere på samme måde diskuterer aktien på blandt andet det sociale medie Reddit.

Handlere har navngivet tirsdag som "Doge Day," hvor målet angiveligt er at løfte kryptovalutakursen til 1 dollar før amerikansk børslukketid.

Læs også