Privatøkonomi

Danskere sparer mere op til sommerferien

Halvdelen af danskere har sparet mere op end normalt under coronakrisen - og pengene skal bruges på en sommerferie i udlandet

Det er især Maldiverne, som danskerne længes efter, viser Spies' seneste bookinger. Foto: Arkiv.

Det kribler i bookingfingrene hos mange danskere, der efterhånden har en stor sommerferieopsparing stående, som kun er blevet større under coronakrisen.

Mange længes nemlig efter sol og sommer i udlandet, viser en ny undersøgelse, som rejsebureauet Spies’ eget rejsepanel har lavet.

Sådan skriver mediet Standby.

Ifølge en spørgeundersøgelse, som rejsepanelet har lavet, har fem ud af ti danskere sparet mere op end normalt under coronakrisen, og den opsparing skal navnlig bruges på en sommerferie, når verden åbner op igen. 70 pct. af de adspurgte svarer nemlig, at en udlandsrejse står øverst på ønskelisten, og 15 pct. at man har planer om at rejse mere og oftere end før, når det engang bliver muligt.

Kun én procent regner med at rejse mindre end før coronakrisen ramte.

Og det kan mærkes hos Spies. Her er efterspørgslen på rejser i sommerferien steget med 60 pct. sammenlignet med for bare tre uger siden, og bestillingerne i sommerferiemånederne er ligeledes steget med hele 90 pct. Optimismen lever altså hos den danske befolkning.

»Mange har sparet lidt op for snart at kunne komme på en længe ventet rejse. Man vil også gerne forkæle sig med mere luksus, mange bestiller derfor et værelse med direkte pooladgang, et bedre hotel eller vil unde sig ekstra god mad og drikke i ferien. Rejsemål som Maldiverne, Thailand og Mauritius sælger rigtig godt lige nu,« siger Jan Vendelbo, adm. direktør i Spies, til Standby.Læs også
Top job