Privatøkonomi

Nordea advarer: Pas på med at tage imod tips fra aktieinfluencere

Nordea råber vagt i gevær og advarer nu imod at tage imod tips fra de såkaldte aktieinfluencere på sociale medier. Det kan nemlig komme til at koste.

Man skal passe på, før man kaster alle sine penge efter gratis aktietips, mener flere. Foto: Thomas Borberg.

Gode råd er dyre - også selvom de i princippet er gratis. Det mener i hvert fald banken Nordea, der nu advarer imod at tage imod gratis aktietips fra de såkaldte ”aktieinfluencere” på sociale medier. Det kan nemlig komme til at koste dyrt.

Det skriver TV2.

Det er blevet mere og mere populært at følge aktierådgivere på sociale medier og investere efter deres råd. Men man skal være forsigtig, mener bl.a. Nordea.

»Alle kan dele sine holdninger, ideer og anbefalinger. Men informationen svinger voldsomt i kvalitet, og selvom den er gratis, og ofte baseret på gode hensigter, kan det koste investorer dyrt at følge den,« siger Simon Kristiansen, seniorstrateg for Nordea i Danmark, til TV2.

Aktuelt er der ikke noget i den danske lovgivning, som siger at man ikke må rådgive om aktier på nettet - heller ikke, hvis det er aktier, man selv ejer og måske forsøger at få til at stige.

Og derfor mener også Ulla Brøns Petersen, kontorchef ved Finanstilsynet, at man skal være varsom, før man kaster alle sine penge efter gode råd fra tilfældige folk på nettet. Også de populære af dem.

»Alle kan stille sig op på en ølkasse og kalde sig aktieekspert, hvis de vil,« siger hun til TV2 og tilføjer:

»Nu til dags kan man med ét klik satse hele sin formue, fordi en mand på nettet har sagt, at det er en god idé med netop denne investering. Der er ingen, der hjælper eller stopper en. Det er risikoen ved udviklingen.«

Og det er Daniel Hansen Pedersen, en af de populære aktieinfluencer, også opmærksom på.

»Jeg ved fra mig selv, at hvis jeg ser en video med én, jeg stoler på, som snakker om en bestemt aktie, så påvirker det mig da til en vis grad,« siger også han til TV2.

Han driver kanalen Daniels Pengetips på Youtube, hvor han giver gode råd om bl.a. aktier, men ifølge ham selv opfordrer han ikke sine følgere til blindt at bruge hans råd.


Læs også
Top job