Privatøkonomi

Verdens største investor forventer europæisk aktiefest

Blackrock har hævet forvetningerne til europæiske aktier, mens der er blevet skruet ned for forventningerne til de amerikanske.

Blackrock har justeret sit syn på amerikanske aktier ned. Andre regioner vil i den kommende tid være mere attraktive, lyder det. Foto: Brendan Mcdermid

De europæiske aktier kommer til at løbe fra de fleste andre markeder rundt om i verden det kommende år.

Det vurderer man hos Blackrock - verdens største kapitalforvalter - der netop har offentliggjort sit syn på finansmarkederne i en halvårlig rapport.

Blackrock har opjusteret sit syn på europæiske aktier fra neutral til overvægt, og det sker på baggrund af en forventning om en bredt funderet genstart af økonomien.

»Vi ser en betydelig stigning i aktivitet. Den vil være hjulpet på vej af accelererende vaccinationer. Værdiansættelserne er fortsat attraktive i forhold til historiske værdier, og inflowet fra investorerne er kun lige begyndt,« skriver strategerne i Blackrock i rapporten.

Siden årsskiftet er de europæiske aktier målt ud fra det brede Stoxx Europe 600-indeks steget med knap 14 pct. siden årsskiftet. Ser man på udviklingen over det seneste år, er de europæiske aktier steget med ca. 23 pct.

På den anden side af Atlanterhavet er det ledende amerikanske aktieindeks S&P 500 steget med mere end 38 pct. det seneste år. Siden årsskiftet er det brede amerikanske indeks steget med 16 pct., og det har sat den ene rekord efter den anden på vejen.

Men ifølge Blackrock er det ikke på det brede amerikanske aktiemarked, at man skal finde outperformance. Den store kapitalforvalter har derfor sænket sit syn på amerikanske aktier fra overvægt til neutral.

»Vi venter, at det amerikanske vækstmoment topper. Vi mener, at andre regioner er mere attraktive i forhold til den næste fase af genstarten,« lyder det fra Blackrock, som udover Europa også peger på Japan som mere attraktive regioner.

Læs også
Top job