Privatøkonomi

Endnu et tal peger på, at temperaturen på boligmarkedet er på vej ned

Udbuddet af boliger til salg fortsætter med at stige, viser nye tal fra Finans Danmark.

Artiklens øverste billede
Fra maj til juni er antallet af boliger til salg steget. Foto: Jens Dresling

Boligmarkedet har igen vist tegn på, at det er på vej til at genfinde balancen, efter at coronakrisen fik temperaturen til at stige voldsomt. Udbuddet af boliger til salg er nemlig stigende, viser nye tal fra finanssektorens brancheorganisation Finans Danmark.

Samlet set var der i juni flere end 33.600 boliger til salg, hvilket er en stigning på 4,8 pct. i forhold til maj, og det er samtidig det højeste tal for 2021.

»Udbuddet har været presset helt i bund under corona, men nu skyder til salg skiltene op, og det tyder på, at vaccinerne ikke kun virker mod virus, men at de også sænker temperaturen på boligmarkedet. I takt med at de sociale restriktioner er blevet fjernet, er danskernes fokus på deres bolig faldet, og det afspejler sig i det stigende udbud,« skriver Lise Nytoft Bergmann, der er boligøkonom i Nordea Kredit, i en kommentar.

For nylig viste tal fra boligsiden.dk også, at udbuddet var stigende. Her viste tallene, at det samlede udbud for første gang i år havde rundet 40.000. For tallene fra Finans Danmark er det fjerde måned i træk, at udbuddet er steget.

»Når udbuddet stiger, kan det både skyldes, at køberne holder sig væk, og at sælgerne vrimler frem. I øjeblikket er den primære forklaring køberne, der ikke længere er nær så ivrige for at skrive under på en slutseddel som først på året. Og når handelsaktiviteten falder, og der stadig sættes forholdsvist meget til salg, så stiger udbuddet,« lyder det fra Lise Nytoft Bergmann.

Tallene fra Finans Danmark viser, at udbuddet af huse er steget med 3 pct. den seneste måned, mens tallet for ejerlejligheder er steget med 10 pct. Samlet set er udbuddet af boliger dog fortsat langt under niveauet fra sidste år. For huse ligger udbuddet næsten 23 pct. under juni 2020, for ejerlejligheder ligger dette tal på mere end 16 pct., mens det for sommerhuse er mere end 25 pct. under niveauet fra juni 2020.

I Jyske Bank kalder man de seneste tal for et »vigtigt signal«.

»Dette taler for, at den berømte bløde landing muligvis går hen og bliver til virkelighed. Boligmarkedet har igennem nogen tid haft fart på. Lidt for meget fart. Derfor er et stigende udbud velkomment,« skriver Mikkel Høegh, der er boligøkonom i Jyske Bank.

I Arbejdernes Landsbank forventer man, at udviklingen med flere boliger til salg vil fortsætte i den kommende tid.

»Det vil være med til at dæmpe de kraftige prisstigninger samtidig med, at også handelsaktiviteten ser ud til at gå ned i hastighed,« skriver Brian Friis Helmer, privatøkonom i Arbejdernes Landsbank, i en kommentar.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.