Privatøkonomi

Er steget 255 pct.: Private investorer har sat gang i nyt stormløb

Detailinvestorer har kastet sig over en ny aktie i et forsøg på at straffe hedgefonde, som har spekuleret mod selskabet.

Private investorer er igen fundet sammen på internettet for at banke kursen op på en ellers uanseelig aktie.

Denne gang har detailinvestorerne kastet sig over den amerikanske bank Carver Federal Savings Bank, som har oplevet en voldsom stigning i sin kurs de seneste dage.

Udviklingen tog fart i forrige uge, og selv om lidt af tempoet er gået af mandag, så er aktien oppe med mere end 255 pct. for hele året. Én aktie koster nu omkring 23 dollars mod ca. 6,5 dollars ved årsskiftet, drevet af de seneste dages handel.

Ifølge Wall Street Journal forsøger småinvestorerne at gentage angrebet på flere hedgefonde i januar. Her købte private over hele verden stort op i den skrantende computerspilskæde Gamestop for at fange fondene i et såkaldt short squeeze (se grafik i bunden af artiklen).

Fondene mente, at butikskæden var dødsdømt og satsede stort på, at aktien ville falde. De måtte derfor indkassere milliardtab, da kursen istedet steg. En lignende scenarie udspillede sig med biografkæden AMC.

Flere amerikanske medier skriver, at rygterne om massiv short selling af Carvers aktie for alvor begyndte at svirre i sidste uge. Oplysningerne blev bl.a. delt på det sociale medie Twitter og på forummet /r/Shortsqueeze på Reddit.

Særligt torsdag og fredag i forrige uge kom der voldsomt gang i handlen med aktien, viser børsdata. Undervejs blev handlen stoppet på grund af de store udsving.

Carver Federal Savings Bank har hovedsæde i bydelen Harlem i New York og blev stiftet for at gøre det lettere for afroamerikanere at låne penge.

Aktien steg kortvarigt i juni, da nogen investorer satte sig for at støtte afroamerikansk-ledet selskaber forud for højtiden Juneteenth, som fejrer frigørelsen af slaverne i USA.

Læs også
Top job