Privatøkonomi

»Det er et af de mest fantastiske hoteller, vi nogensinde har boet på«

Få hoteller i verden kan bryste sig af at have en royal suite med signerede fotos af de kongelige, som er faste gæster. Gennem historien har kendisser boet på Hotel Adlon Kempinski, men også helt almindelige mennesker tjekker ind for at opleve det legendariske hotel bare én gang i deres liv.

Hotel Adlon Kempinski er en klassicistisk bygning på Unter den Linden med udsigt til bl.a. Brandenbuger Tor. Foto: PR Hotel Adlon åbnede første gang i 1907 og genåbnede i sin nuværende moderne form i 1997, hvor den internationale hotelkæde i luksusklassen, Kempinski-gruppen, overtog det. Indretningsstilen i den royale suite er inspireret af klassiske lejligheder fra 1920’erne i Europa. I den royale suite har Prins Charles og Camilla Parker Bowles senest boet som kongelige gæster. Foto: PR Den amerikanske skuespiller på Adlon i 1924: Foto: Bundesarchiv Indgangen til Adlon er fortsat i ruiner efter Anden Verdenskrig i 1950. Foto: Bundesarchiv Udsigten fra den tostjernede Michelinrestaurant, Lorenz Adlon Esszimmer, er ifølge Michelinguiden "glasuren på kagen". Foto: Astrid Ellemo

Begrebet insta-moment får en klokkeklar betydning, når gæsterne i den tostjernede Michelin-restaurant Lorenz Adlon Esszimmer på skift i løbet af aftenen rejser sig og går hen til vinduet for at tage selfies og billeder af udsigten til Brandenburger Tor – med en spektakulær solnedgang i baggrunden.

Øjeblikket skal selvfølgelig foreviges, da det for de fleste ikke er en hverdagsoplevelse at bo på et så legendarisk luksushotel, hvor f.eks. Charlie Chaplin, Marlene Dietrich og tidligere præsident Franklin D. Roosevelt har boet – og ikke mindst spise gourmetmiddag tilberedt af den tyske topkok Hendrik Otto. ..

Læs også
Top job