Boliglån med rente på 0 pct. er i høj kurs igen

Flotte kurser på boliglån med kortere løbetider end 30 år.

0 pct.-lånene er i spil igen.

Det er en realitet efter de seneste ugers lidt overraskende rentefald. Forventningen er dog fortsat, at de lange renter stiger i løbet af i år.

Specielt det 10-årige 0 pct.-lån er attraktivt med en kurs på 98. Det er verdenshistoriens første lån med negativ rente også. Der er tale om det 10-årige lån med en rente på -0,5 pct. Kursen er helt oppe i 96 igen.

Det er dog lidt dyrere målt på den effektive rente. Det skyldes primært kursforskellen.

Lån med 10 års løbetid har været relativt populære til bl.a. boligforbedringer og endda bilkøb.

Den korte løbetid gør dog lånet temmelig pebret målt på den månedlige ydelse.

Den årlige ydelse efter skat for at låne 500.000 kr. er ca. 55.000 kr. Til sammenligning koster et 20-årigt lån af samme størrelse ca. 30.000 kr.

Det sidste lån har været meget populært de senere år og er med en kurs tæt på 95 en tanke værd, hvis man vil forkorte sin løbetid evt. ved overgangen fra afdragsfrihed til afdrag.

Inden coronapandemien blev der spekuleret i, om der også ville komme et 30-årigt lån med 0-rente. Det blev ved spekulationerne, men renten steg på blot et halvt år fra 0,5 til 1,5 pct.

Nu lysner det igen. Kursen på 1 pct.-lånet med afdrag har netop krydset 95, og dermed er det for alvor i spil igen. Det anbefales kun at optage boliglån, hvis kursen er 95 eller derover. Ellers bliver kurstabet simpelthen for stort.

Læs også