Privatøkonomi

Så mange penge har danskerne stående på deres konti

Danskernes indlån er på det tredjehøjeste niveau nogensinde.

Foto: Lærke Posselt

Danskernes bankkonti bugner fortsat. Trods et lille fald i danskernes indlån på 2,7 mia. kr. fra maj til juni, er indlånet på det tredjehøjeste niveau nogensinde.

I alt havde danskerne således 1.038 mia. kr. stående i banken i juni, viser nye tal fra Nationalbanken.

»Danskerne fremstår ud fra disse tal som fortsat ganske velpolstrede,« konstaterer Jeppe Juul Borre, der er cheføkonom i Arbejdernes Landsbank, i en kommentar.

Cheføkonomen hæfter sig ved, at indlånet rundede 1.000 mia. kr. eller 1 billion kr. sidste forår, og indlånet er det seneste år steget med 45 mia. kr.

»Stigningen kommer på baggrund af, at vi ikke har kunnet bruge de samme penge som normalt under coronakrisen, mens der undervejs også er kommet to gedigne saltvandsindsprøjtninger fra feriepengeudbetalingen,« lyder det fra Jeppe Juul Borre.

Indlånet toppede i april, da det nåede op over 1.051 mia. kr. Siden er det faldet to måneder i streg til 1.038 i juni. Tallet for juni svarer til, at hver dansker i gennemsnit har 223.000 kr. stående i banken, lyder det fra Arbejdernes Landsbank, som dog pointerer, at der bag gennemsnitstallet gemmer sig et stort spænd og en ulige fordeling.

Tal fra Nationalbanken viste i juli, at næsten 30 pct. af danskernes samlede indlån i maj var ramt af negative renter. Det svarer i runde tal til, at danskerne i maj havde 310 mia. kr. stående til en negativ rente i banken.

Læs også
Top job