Privatøkonomi

Totalkredit om nye tal fra Nationalbanken: »Det er godt nyt for boligejerne«

Udenlandske investorer øgede i juni deres investeringer i danske boliglån, viser nye tal fra Nationalbanken.

Siden 2012 har udenlandske investorer øget deres beholdning af fastforrentede danske realkreditobligationer med ca. 400 mia. kr., mens danske investorer i samme periode har øget deres beholdning med ca. 260 mia. kr. Arkivfoto: Jens Dresling

Udenlandske investorer har stadig et godt øje til danske realkreditobligationer. Sådan lyder det fra realkreditkæmpen Totalkredit på baggrund af nye tal fra Nationalbanken.

Tallene fra Nationalbanken viser, at udenlandske investorer i juni samlet føjede for 7,8 mia. kr. af danske boliglån med fast rente til deres porteføljer. Det har fået den udenlandske ejerandel af fastforrentede realkreditobligationer til at stige en my fra 32,7 pct. i maj til 32,8 pct. i juni.

»Det er godt nyt for boligejerne, da udlandets interesse er med til at holde boligejernes renter nede,« skriver Sune Malthe-Thagaard, der er chefanalytiker i Totalkredit, i en kommentar.

Ser man på udviklingen i udlandets ejerandel det seneste år, peger pilen en lidt anden retning. Efter en lang periode, hvor de udenlandske investorer har postet flere og flere penge i fastforrentede danske realkreditobligationer, er den udenlandske ejerandel det seneste år faldet med 1,3 pct.point.

Faldet giver ingen anledning til bekymring i Totalkredit, hvor man mener, at der er tale om en »udfladning« og ikke en nedadgående tendens.

»Det fald, vi har set i udlandets ejerandel på det seneste, er i småtingsafdelingen i forhold til de seneste års stigninger. Men det er naturligvis noget, som vi holder øje med. Investorernes afkast på danske realkreditobligationer er stadig ganske flot sammenlignet med eksempelvis franske, tyske og danske statsobligationer. Det giver en naturlig interesse,« skriver Sune Malthe-Thagaard.

Siden 2012 har udenlandske investorer øget deres beholdning af fastforrentede danske realkreditobligationer med ca. 400 mia. kr., mens danske investorer i samme periode har øget deres beholdning med ca. 260 mia. kr.

Læs også