Kina har strammet grebet - nu har Sydbank sænket forventningerne til hele regionen
Sydbank har sænket forventningerne til afkastet på aktier i Fjernøsten.
Den voldsomme uro på aktiemarkederne i Asien er har ikke fået potentialet for et godt afkast på længere sigt til at stige. I hvert fald ikke, hvis man spørger Sydbank. Her har man i en ny analyse sænket sit syn aktiemarkedet i Fjernøsten.
»Hidtil har vi lagt stor vægt på en fundamental stærk indtjeningsdynamik i blandt andet Kina og Fjernøsten, men reguleringsagendaen hos det kinesiske styre ser ud til at være mere omfattende, end vi på forhånd ventede. Det kan tage toppen af afkastmulighederne i den næste periode,« skriver Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef, i analysen.
Regeringen i Beijing har på flere områder strammet skruen over for erhvervslivet, og det har ført til omfattende kursfald. Én af de aktier, som det er gået værst ud over, er teknologiselskabet Tencent.
Den strammere kurs i Kina har sendt aktierne Fjernøsten ned med mere end 7 pct. i juli.
Aktierne i Fjernøsten er dermed kørt agterud i forhold til f.eks. det amerikanske aktiemarked, hvor det ledende S&P 500-indeks er steget med mere end 17 pct. siden årsskiftet.
Selv om kurserne i juli er faldet, har det ikke resulteret i, at aktierne i Fjernøsten nu bliver betegnet som billige af Sydbank.
»Selv efter et svagt aktieafkast hidtil i år er prisfastsættelsen på de fjernøstlige aktier stadig høj i historisk sammenhæng. En dyr prisfastsættelse sammen med fin indtjeningsdynamik har set håndterbart ud indtil nu, men reguleringsspøgelset i Kina forsvinder formentlig ikke lige med det samme,« lyder det fra Jacob Pedersen, der derudover peger på, at regionen endnu ikke har lagt problemerne fra coronapandemien bag sig.