Privatøkonomi

Daniel Craigs børn får ikke del i formuen

Med en samlet formue på godt 1 mia. kr. er der rigeligt at dele ud af til børnene. Det ønsker Daniel Craig bare ikke at gøre.

Daniel Craig har tidligere annonceret, at hans femte film i rollen som James Bond bliver hans sidste. Nu spiller han endnu engang hovedrollen. Her i en scene fra "Skyfall". Foto: Francois Duhamel

James Bond-skuespilleren Daniel Craig har ikke i sinde at efterlade nogen formue til sine børn.

Ifølge CNBC står Hollywood-skuespilleren over for en lønseddel på 25 mio. dollars, godt 159 mio. kr, for sin rolle i den kommende Bond-film, ’No Time To Die’, hvilket bringer hans samlede formue op på 160 mio. dollar, godt 1 mia. kr.

I et interview siger den 53-årige skuespiller dog, at han finder det ’usmageligt’ at efterlade store summer til sine arvinger. I Daniel Craigs tilfælde er det to døtre på henholdsvis 29 og 2 år.

»Min filosofi er, at slippe af med formuen eller give den væk, før man dør,« siger Daniel Craig i interviewet.

Bond-skuespilleren er dog langt fra den eneste med samme filosofi. Den succesfulde investor og direktør for Berkshire Hathaway, Warren Buffett, har flere gange udtalt lignende. Investorens formue ligger på mere end 100 mia. dollars, og han gentog for nylig sin mangeårige tro på, at hans gigantiske formue ville blive brugt bedre til filantropiske gøremål end i sine børns investeringsporteføljer.

»Efter megen observation af super-velhavende familier, er her min anbefaling: Efterlad børnene nok, så de kan gøre alt, men ikke nok til, at de ikke skal gøre noget,« skrev Warren Buffet i en note til aktionærerne i Bekshire Hathaway i juni.

Den 25. film i Ian Flemings James Bond-serie ’No Time To Die’ får premiere i danske biografer den 30. september 2021, efter at filmen flere gange har været udsat. Deniel Craig havde ellers tidligere sagt, at ’Skyfall’ var den sidste optræden som James Bond, men han spiller således fortsat hovedrollen som den britiske agent i den kommende film.

Læs også
Top job