Privatøkonomi

40.000 borgere bliver nu trukket i løn for misligholdt gæld til politiet

Et nyt system, som Gældsstyrelsen har gennemført, gør det nu muligt for bl.a. Rigspolitiet at trække borgere med misligholdt politigæld i løn. I alt skal der inddrives ca. 12,8 mia. kr.

De danske borgere skylder mange mia. kr. til Rigspolitiet, som nu skal inddrives over borgernes løn. Foto: Aleksander Klug.

Rigspolitiet har trukket intet mindre end 320 mio. kr. fra danske borgeres løn, siden Gældsstyrelsens nye inddrivelsessystem blev skudt i gang i 2020 - og man har ikke planer om at sætte farten ned.

Det skriver Skatteministeriet i en pressemeddelelse.

Kort fortalt går det nye system, PSRM, ud på, at Gældsstyrelsen kan trække skyldnere i løn, hvis ikke de afdrager på deres gæld fra f.eks. politibøder.

Det betyder, at hvis man eksempelvis kører for stærkt og får en bøde, men ikke betaler denne rettidigt, så kan beløbet trækkes fra skyldnerens løn. Og det sker, ifølge Skatteministeriet, lige nu for ca. 40.000 danskere.

Den udvikling glæder skatteminister Morten Bødskov.

»Når folk får en bøde, så skal den naturligvis betales. Det handler om vores allesammens retsfølelse. Rigspolitiet er en af de store offentlige kreditorer, og det er et vigtigt skridt, at vi nu har fået inddrivelsen af gæld til Rigspolitiet godt i gang i vores inddrivelsessystem,« siger han i pressemeddelelsen.

Danskerne er nemlig ikke helt lige så gode til at betale politiets bøder, som vi er til at få dem. I alt har danskerne i omegnen af 12,8 mia. kr. i misligholdt politigæld, som fremadrettet skal afvikles gennem Gældsstyrelsens system.

»Der er sendt mange tusinder af varsler om lønindeholdelse til skyldnere, og det gør mig rigtig glad, at den samlede inddrivelse af gæld til Rigspolitiet har fået et løft. Der er dog stadig en del gæld til Rigspolitiet, der skal flyttes til Gældsstyrelsens nye system, så vi hviler ikke på laurbærrene,« siger skatteminister Morten Bødskov afsluttende.

Det er imidlertid ikke blot Rigspolitiet, der har glæde af det nye system. Også trafikselskaberne har mulighed for at inddrage gæld ved at trække skyldnere i løn - f.eks. ved ubetalte kontrolafgifter.

Siden trafikselskaberne tog systemet i brug har de allerede fået 116 mio. kr. tilbage i 2020 - tre gange mere end i 2019, hvor selskaberne kun fik kradset 37 mio. kr. ind fra skyldnere.

Læs også