Privatøkonomi

Masser af ledige jobs: Så meget giver et års arbejde ekstra i pension

Den høje beskæftigelse giver gevinst på flere måder.

At være i arbejde er vigtigt - også for pensionen. Bare et års arbejdsløshed koster. Arkivfoto: Joachim Ladefoged

Bare et år ekstra på arbejdsmarkedet kan give helt op til 100.000 kr. ekstra til pensionstilværelsen, viser beregninger fra Sampension.

Også af den grund giver det rigtig god mening at melde sig ind på det boomende arbejdsmarked. I juli steg beskæftigelsen herhjemme med 7.000. Det betyder, at der ifølge Danmarks Statistik er knap 2,9 mio. danskere på arbejdsmarkedet.

For en 30-årig betyder det ene års beskæftigelse, at opsparingen på pensionstidspunktet bliver ca. 98.000 kr. større. For en 45-årig bliver opsparingen ca. 77.000 kr. større, mens gevinsten af et års beskæftigelse frem for ledighed for en 60-årig er på ca. 61.000 kr.

»Arbejdsmarkedet buldrer derudad efter genåbningen af samfundet i foråret. Og at få et job med nye kolleger, nye faglige udfordringer og penge på lønkontoen er jo i sig selv glædeligt for den enkelte. Men beskæftigelse batter i den grad på pensionen,« siger Anne-Louise Lindkvist, der er markeds- og kunderådgivningschef i Sampension.

»Derfor er der på flere måder grund til at glæde sig over den lange periode med fremgang i beskæftigelsen,”« konstaterer hun.

Effekten er størst for unge. Det hænger sammen med, at det ene års beskæftigelse med indbetalinger til pensionsopsparingen giver unge afkast i flere år, end hvad tilfældet vil være for de ældre aldersgrupper.

»Uanset hvad er en pensionsgevinst af et års beskæftigelse frem for ledighed på 60.000-100.000 kr. da til at tage at føle på. Og det vil give et særdeles godt bidrag til, at man i sidste ende kan få den pensionstilværelse, man drømmer om,« siger Anne-Louise Lindkvist.

Læs også