Privatøkonomi

Danske Bank: Disse familier står til stor ekstraregning

Familier, der bruger gasfyr, bliver ramt på pengepungen. Det viser beregninger fra Danske Bank.

Gaspriserne er steget markant, og det vil sætte spor i familiernes privatøkonomi. Foto: Peter Hove Olesen Foto: Peter Hove Olesen

Flere danske familier kan se frem til en markant stigning i deres varmeregning. Hvis de får varmet deres bolig op med gasfyr, kan det ligefrem koste hele indkomstfremgangen i år.

Det viser beregninger, som Danske Bank har lavet for deres såkaldte modelfamilie, som svarer til en typisk dansk familie med to voksne og to børn.

»Hvordan du opvarmer din bolig, kommer til at blive afgørende for, hvor meget mere luft du får i din privatøkonomi,« skriver Louise Aggerstrøm Hansen, der er privatøkonom i Danske Bank.

Danske Banks modelfamilie opvarmer boligen med et gasfyr, og på grund af kraftigt stigende gaspriser er varmeregningen steget med mere end 800 kr. om måneden.

Det betyder, at modelfamilien i 2021 vil have 25 kr. mindre til rådighed om måneden sammenlignet med sidste år. Altså har familien trods lønstigninger fået færre penge mellem hænderne.

»Havde familien opvarmet med fjernvarme, ville den typisk ikke have set en stigning i prisen, og den kunne i stedet have set frem til en stigning i rådighedsbeløbet på omkring 750 kr. om måneden,« skriver Louise Aggerstrøm Hansen.

Det er ikke kun familier med gasfyr, der kan se frem til at skulle have flere penge op af lommen som følge af stigende energipriser. Højere elpriser betyder, at der bliver trukket yderligere 180 kr. ud af familiens rådighedsbeløb hver måned.

Endelig bliver familien også ramt af stigende benzinpriser.

»Sammenlignet med sidste år bruger modelfamilien 1.500 kroner mere på benzin end sidste år,« skriver Louise Aggerstrøm Hansen.

Læs også
Top job