Københavnsk omegnskommune har flest energieffektive boliger til salg
Der er store geografiske forskelle på, hvor energieffektive vores huse er, og energimærkningen viser sig samtidig, at have stor betydning for køberne.
For flere boligkøbere er energimærket på huset ikke helt irrelevant. I stedet er energimærkningen på huset et helt nyt krav på linje med blandt andet beliggenhed og pris.
Det er dog geografisk meget forskelligt, hvor man finder de største andele af huse med de mest energieffektive energimærker til salg.
Det skriver Boligsiden.dk
Boliger med de bedste energimærker fra A-D er nemlig nemmest at finde omkring de store byer: København, Odense, Aalborg og Aarhus, ligesom at Københavns omegnskommuner også byder på store andele af energieffektive boliger, viser en opgørelse lavet af Boligsiden.
Vi skal ned på 14. og 17. pladsen på listen, før vi finder de første kommuner, der ikke kan karakteriseres som en af de ovenstående. Fredericia og Herning sniger sig her ind med andele på henholdsvis 80,4 0g 79,9 procent.
»Bykommunerne og kommunerne omkring København er attraktive områder, der tiltrækker købere, der måske kommer fra en lejlighed i byen. De har ofte et behov for at renovere boligen, og mange af dem kigger måske energimærkningsrapporten igennem og fikser de rentable energiforbedringer samtidig med, at de af idealistiske grunde skifter de gamle, utætte vinduer,« siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden, og fortsætter:
»Alt andet lige er det også i og omkring byerne, at der er størst sandsynlighed for at få investeringen i energiforbedringer tilbage i form af prisstigninger, når huset skal sælges igen.«
I Albertslund er 100 pct. af alle boliger til salg forsynet med energimærkerne A-D, og indtager således førstepladsen på Boligsidens liste, mens Brøndby indtager andenpladsen og Aarhus indtager tredjepladsen.
Modsat by- og omegnskommunerne, så ligger den laveste andel af energieffektive boliger i ø-kommunerne Læsø, Samsø og Ærø. Her er andelen af huse til salg med energimærke A-D på under 50 pct.
Energimærkningen er en ensrettet skala fra A til G, og blev oprettet i 1998. Energimærkningen synliggør bygningers energiforbrug, og er lovpligtigt at få vurderet ved salg eller udleje af boligen, ifølge Energistyrelsen.