Privatøkonomi

Hver fjerde sikrer ikke boligen mod stormskader

38 pct. af de adspurgte i Codans undersøgelse ved ikke, hvad de skal gøre, for at sikre deres bolig mod stormskader.

Foto: Joachim Adrian/Polfoto

Hver fjerde danske boligejer gør ikke noget aktivt for at forebygge skader på huset, når uvejret banker på.

Det viser en undersøgelse foretaget af Epinion for forsikringsselskabet Codan.

I en pressemeddelelse fortæller skadedirektør Henrik Bundgaard, at kunderne ikke ved, hvad de skal gøre, når vejrudsigten varsler storm.

»Vi har altid travlt i vores skadesafdeling, når stormen raser. Og vi kan tydeligt se det i typen af anmeldelser i og omkring et døgn med vildt vejr, at en del boligejere ikke forbereder deres hjem på vejrskader. Jeg tror, det handler rigtig meget om manglende tid, men i virkeligheden også mangel på indsigt i hvilke foranstaltninger, der er vigtigst. Det er værd at lave om på,« siger Henrik Bundgaard, skadedirektør i Codan.

Han bliver bakket op af undersøgelsen, der viser, at 38 procent af danskerne ikke ved, hvad der generelt skal til for, at deres bolig er sikret mod fremtidige stormskader.

Derudover svarer hver femte danske boligejer i undersøgelsen, at de ikke har sikret deres bolig imod vejrrelaterede skader, fordi de mangler overblik over behovet.

»Der er rigtig meget, man kan gøre for at forberede sig på stormvejr, og det behøver hverken at være krævende eller dyrt. For eksempel er en af de vigtigste tommelfingerregler at fjerne løse genstande fra haven,« siger Henrik Bundgaard og fortsætter:

»Derfor håber jeg, at danskerne vil gøre det til en del af deres faste vejr-rutine, lige at gå en tur rundt om huset og flytte løse grene, trampoliner, lette fodboldnet og lignende væk fra huset. Selv den slags små forebyggende tiltag vil spare boligejerne for en masse uheldige penge og kræfter på bagkant af stormvejret.«

Læs også