Privatøkonomi

Netflix når nye højder: Aktien sætter rekord efter Squid Game

Det virale seriehit "Squid Game" er med til at bære Netflix frem. Aktien har aldrig været dyrere.

Streamingtjenesten Netflix har så meget medvind, at selskabets i forvejen dyre aktie har sat ny kursrekord.

I forrige uge fremlagde koncernen et kvartalsregnskab, som bød på stor fremgang. De gode tal var især båret af seriehittet ”Squid Game”, som er blevet et globalt hit.

Siden den sydkoreanske serie blev lagt ud på tjenesten i midten af september, har 142 millioner brugere set med.

Det gør serien til den langt mest sete i Netflix’ historie, skriver branchemediet Hollywood. På andenpladsen finder man første sæson af den historiske serie Bridgerton efterfulgt af del ét af den franske spændingsserie Lupin.

Tallene dækker over, hvor mange brugere, der har set mindst to minutter af en serie, en måned efter at den blev lagt ud.

Investorerne har kvitteret for successen ved at sende Netflix til vejrs. Aktien handler nu til knap 665 dollars.

Det er det højeste niveau nogensinde og bedre end under den første nedlukning i marts 2020, hvor aktien ellers stormede frem, da mange var tvunget til at sidde derhjemme.

Med den seneste kursstigning er Netflix nu knap 295 mia. dollars værd. Det gør streamingtjenesten til det 20. mest værdifulde selskab på børsen i USA ifølge en opgørelse fra Companiesmarketcap.com.

De fem mest værdifulde børsselskaber er tech-giganterne Apple, Microsoft, Google, Amazon og Facebook.

”Squid Game” handler kort fortalt om en konkurrence, hvor dybt forgældede deltagere skal konkurrere i en række sydkoreanske børnelege for at vinde en stor pengepræmie. Taberne bliver slået ihjel.

Ifølge mediet Screen Daily er serien strøget til tops i 97 lande efter, at den fik premiere for ca. halvanden måned siden.

Læs også
Top job