Privatøkonomi

Efter ny opgørelse for boligmarkedet: »Boliginteressen lader til at være steget permanent«

Interessen for at se på bolig er faldet siden de vilde dage under coronakrisen, men den er stadig højere end i tiden inden nedlukningerne.

Foto: Casper Dalhoff

Danskernes interesse for boliger kan være blevet ændret fundamentalt under coronakrisen. Sådan lyder det nu fra Danske Bank, efter at en ny opgørelse fra bankens ejendomsmæglerkæde Home har vist, at interessen for huse og lejligheder fortsat ligger op et højere niveau end tiden inden coronakrisen.

»Boliginteressen lader til at være steget permanent. Vi har set en korrektion af boliginteressen efter genåbningen af samfundet, men interessen ser ud til at have stabiliseret sig på et betydeligt højere niveau end før pandemien,« skriver Bjørn Tangaa Sillemann, der er er senioranalytiker i Danske Bank, i en kommentar.

I oktober steg antallet af fremviste huse med 4 pct., mens antallet af fremviste ejerlejligheder steg med 1,4 pct.

»Det indikerer, at folk er blevet mere opmærksomme på deres boligbehov – formentlig præget af at mange stadig bruger mere tid i hjemmet, end de gjorde før pandemien, blandt andet som følge af mere hjemmearbejde. Vi ser det samme mønster på tværs af landet med et løft i boliginteressen på det seneste oven på et stort fald,« lyder det videre fra Bjørn Tangaa Sillemann.

Homes såkaldte fremvisningsindeks, der fungerer som en indikator for, hvordan boligsalget vil udvikle sig i den kommende tid, toppede i begyndelsen af året. Siden foråret er den faldet mærkbart - dog uden at nå ned på niveau med tiden inden corona - og de seneste to måneder er indekset steget.

»Antallet af fremvisninger er den første indikation, vi har af, hvor markedet er på vej hen, og stigningen i boliginteressen indikerer, at vi ikke skal forvente et dyk i boligpriserne den kommende tid. Det store fald i boliginteressen hen over sommeren er dog slået igennem på antallet af handler,« skriver Bjørn Tangaa Sillemann.

Antallet af hushandler i oktober faldt med ca. 1 pct., mens faldet lød på ca. 3 pct. for ejerlejligheder.

Læs også
Top job