Privatøkonomi

Øer og et badehotel: Her er nogle af årets vildeste bolighandler

Den 8,3 hektar store Langø, der er forbundet til Langeland via en dæmning, blev solgt i sommer. Foto: Pernille Sams

Blandt de mange parcelhuse i forstæderne, de toværelses lejligheder i de store byer og idylliske ejendomme langt ude på landet har boligmarkedet i 2021 også budt på handler, der er noget udover det sædvanlige.

Det skriver boligmediet Boliga.dk.

Ikke bare én, men to private øer, en kæmpe søfartsskole ved vandet på Fyn, et badehotel på ferieøen Bornholm og en campingplads på Djursland udgør nemlig nogle af de mere sælsomme bolighandler, der er gået igennem i år.*

Her er årets vildeste handler på boligmarkedet

Private øer i dansk farvand

Det er ikke så ofte, at man har mulighed for at købe en hel ø på det danske boligmarked, men i år har der været intet mindre end to til salg - og begge øer endte med at finde en ny ejermand:

Den 8,3 hektar store Langø, der er forbundet til Langeland via en dæmning, blev solgt i sommer efter kun to uger på det offentlige marked - og blev handlet præcis til den efterspurgte pris på ti millioner kroner.

Masnedø Kalv, der ligger i Storstrømmen udenfor Sydsjællands kyst blev også solgt i juni. Her gav finansmanden Per Wimmer 7,3 millioner kroner for den 2,3 hektar store private ø.

Se Langø her

https://www.boliga.dk/galleri/3921

Se Masnedø Kalv her

https://www.boliga.dk/galleri/3091

Historisk badehotel på Bornholm

Det ikoniske badehotel Stammershalle på Bornholms nordøstlige kyst ramte det offentlige boligmarked i foråret med et prisskilt på 10 millioner kroner.

Stort set samtidig blev det næsten 1.700 kvadratmeter store ferielogi - inklusiv 15 værelser og en restaurant - solgt for ni millioner kroner.

Se badehotellet her

https://www.boliga.dk/galleri/3640

Kæmpe søfartsskole på Fyn

Efter mere end fem år på det offentlige marked blev den historiske søfartsskole, Kogtved Søfartsskole, ud til Det Sydfynske Øhav ved Svendborg i sommer solgt.

Den kæmpestore ejendom på mere end 1.800 kvadratmeter - samt den godt og vel to hektar store vandkantsgrund - blev købt af ejendomsvirksomheden Humlebo Gruppen for 38 millioner kroner.

Se søfartsskolen her

https://www.boliga.dk/bolig/1076183/kogtvedvaenget_strandloekken_17a_11a_5700_svendborg

Ny ejer til campingplads på Djursland

Elsegårde Camping udenfor Ebeltoft på Djursland blev i foråret solgt, efter en af de mest effektive sælgermetoder blev taget i brug: Et nedslag i prisen.

De nye ejere kom til den 1,75 hektar store ferieplads med rum til over 90 campere og 16 ferielejligheder tæt på stranden for 2,42 millioner kroner.

Se campingpladsen her

https://www.boliga.dk/galleri/3668

*Boliga.dk har taget udgangspunkt i de usædvanlige handler, som boligsitet har kendskab til, at der er indgået i 2021. Der er kun medtaget ejendomme, som har været udbudt offentligt til salg.

Læs også
Top job