Privatøkonomi

København på listen over verdens dyreste byer

En ny hovedstad indtager førstepladsen over verdens dyreste byer - København er igen i top 10.

København indtager i år 8. pladsen over verdens dyreste byer. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Amerikanske Economist Intelligence Unit foretager hvert eneste år en stor undersøgelse af verdens byer - og hvor dyre de er at leve i.

For første gang nogensinde indtager Isreals hovedstad Tel Aviv førstepladsen som verdens dyreste by at bo i.

Det skriver CNBC.

Tel Aviv indtog femtepladsen i sidste års rapport, og det store hop skyldes hovedsageligt at den israelske valuta, shekel, er steget i forhold til dollaren. Det gør lokale omkostninger dyrere, når de omregnes til amerikanske dollars. Ifølge Economist Intelligence Unit på grund af en succesfuld vaccineudrulning i landet.

I år indtager København en 8. plads over verdens dyreste byer. Til sammenligning lå den danske hovedstad i 2020 på en delt 9. plads og i 2019 på en delt 7. plads.

Inflationsraten for de priser, Economist Intelligence Unit følger, er generelt over alle byer steget med 3,5 pct. fra september 2020 til september 2021. Året før var det tal 1,9 pct. Ifølge Economist Intelligence Unit repræsenterer de 3,5 pct. det hurtigste inflationstempo i indekset over de seneste fem år. Undersøgelsen er lavet ved at overvåge 200 produkter og services i 173 byer. Disse 200 forskellige analysepunkter dækker blandt andet over priser på mad, drikke, tøj, husholdningsartikler og personlige plejeartikler, husleje, transport, forbrugsregninger, privatskoler, og rekreative omkostninger.

Herunder kan du se listen over verdens dyreste byer.

1. Tel Aviv, Israel

2. Paris, Frankrig

2. Singapore

4. Zürich, Schweiz

5. Hong Kong, Kina

6. New York, U.S.A

7. Geneve, Schweiz

8. København, Danmark

9. Los Angeles, U.S.A

10. Osaka, Japan

Læs også
Top job