Privatøkonomi

Uafhængige rådgivere: Hurtigtvoksende forsikring kan være overflødig

Mere end 400.000 danskerne har nu en lønsikring, og interessen er høj trods rekordlav ledighed.

Gå privatøkonomien grundigt igennem, før du tegner lønsikring, opfordrer uafhængige rådgivere. For en del familier er det en unødvendig omkostning. Foto: Lærle Posselt

Stadig flere danskere sikrer sig ekstra økonomisk tryghed i tilfælde af ledighed ved at tegne en lønsikring ved siden af dagpengene. Men det er for en del familier en overflødig og dyr udgift, vurderer to uafhængige finansielle rådgivere. Forbrugerrådet Tænk pointerer dog, at lønsikringen kan være en vigtig forsikring for nogle.

»Du skal kun forsikre dig mod en skade, som du økonomisk set ikke kan bære, hvis den indtræffer. Hvis du risikerer straks at skulle låne for at kunne betale dine regninger, hvis du mister jobbet, så er en lønforsikring oplagt. Men har du sparet op, eller kan du omlægge et boliglån eller lignende og aflaste økonomien, skal du tænke dig godt om. Så skal du kun tegne den, hvis du psykisk ikke kan bære tanken om at skulle bruge af opsparingen«, siger Søren Verup, finans- og formuerådgiver, Beierholm Finansiel Rådgivning. ..

Læs også
Top job