Privatøkonomi

En lille gruppe pensionsopsparere kan se langt efter afkastfesten

Opsparere i markedsrente med mellem risiko har over 12 år fået mere end fire gange så høje afkast ind på kontoen som opsparere i traditionel pension.

Mens kunder i markedsrente er blevet godt betalt for at tage en risiko de sidste 12 år, er der røget langt færre penge ind på kontoen hos opsparerne i traditionel pension med garanti. Foto: Lærke Posselt/Polfoto Foto: Lærke Posselt

De fleste pensionsopsparere har fået overnormalt høje afkast de senere år. Men en gruppe sidder tilbage. Kunder i gennemsnitsrente har over de sidste 12 år fået mindre end en fjerdedel af det afkast, der er gået ind på kontoen til kunder i markedsrente med middel risiko.

»Siden finanskrisen i 2008 har vi haft et lavrentemiljø i hele verden. Og det har understøttet aktiemarkedet, som har haft en lang periode med ekstraordinært høje afkast. Markedsrente har virkelig sejret på evnen til at få kundernes opsparing til at vokse. Det er meget tydeligt, at gennemsnitsrente slet ikke kan følge med,« siger chefstrateg Tine Choi Danielsen, PFA Pension. ..

Læs også
Top job