Privatøkonomi

Johnson & Johnson splitter op – værdier skal frem i lyset

Verdens største virksomhed inden for health care, der også er blandt de primære konkurrenter til en stribe danske, børsnoterede virksomheder, planlægger at splitte sig selv om i flere enheder. Det skal dels skærpe det ledelsesmæssige fokus på de enkelte dele, dels sætte spotlight på værdier, som aktionærerne i dag måske overser.

Johnson & Johnson er ugens aktie. Selskabet er en stor konkurrent til flere danske medicinalselskaber. Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix President Donald Trump speaks while hosting a breakfast with business leaders in the Roosevelt Room of the White House in Washington, Monday, Jan. 23, 2017. At left is Alex Gorsky, chairman and chief executive officer of Johnson & Johnson. (AP Photo/Pablo Martinez Monsivais)

Hvis man er en aktiv investor i danske aktier, er man et antal gange stødt ind i Johnson & Johnson. Det amerikanske selskab er en af Genmabs største konkurrenter inden for innovativ kræftbehandling. Det er også en af Lundbecks større rivaler inden for psykofarmaka. Det adresserer, som Novo Nordisk og Zealand Phama, diabetes og tilgrænsende lidelser, og det producerer, som Bavarian Nordic, vacciner.

Og der er mere: Inden for medikoteknik konkurrerer Johnson & Johnson med både Ôssur om proteser og med Coloplast om produkter til sårpleje...

Læs også
Top job