Restaurantanmeldelse: Okê i Skagen rager langt, langt over niveauet på en fransk Michelin-restaurant i provinsen
Glem det tv-transmitterede rosé-helvede fra Ruths terrasse, ude bagved forefindes virkelig seriøs gastronomi.
Lykken er at have en fortælling, og på Okê har de hele to. Eller tre, hvis man medregner det tv-transmitterede rosé-helvede fra TV 2’s ret forfærdelige realityprogrammer, men den synes jeg nu ikke, man behøver tage med – selv om brasseriet lever og har det godt; det leverer sikkert hver gang.
Den ene fortælling om Okê handler om en fiskekutter, som blev bygget i Hirtshals i 1946, hvis navn var et akronym af Ole, Karl og Elise, ejerens børn. Den blev senere købt af Jørgen Philip-Sørensen, den store mæcen for Ruths Hotel. Den anden fører tilbage til et portugisisk udtryk, der er forbundet med en mytisk skovgud, Oxóssi, som ifølge legenden levede i pagt med naturen og kun skød det, han selv kunne spise...