Privatøkonomi

Restaurantanmeldelse: Okê i Skagen rager langt, langt over niveauet på en fransk Michelin-restaurant i provinsen

Glem det tv-transmitterede rosé-helvede fra Ruths terrasse, ude bagved forefindes virkelig seriøs gastronomi.

Ruths Hotel i Skagen er en berømt sommerscene, men der går andet end rosé-branderter i svang her. Foto: René Schütze Jack Cramer kom fra Brøndums Hotel til Ruths, hvor han med Okê har skabt sin egen scene. Foto: René Schütze Blæksprutten er på mode og tak for det – og det er jo også en lokal ret. Brød og smør fra Aabybro. Foto: René Schütze Måltidet begyndte med en imponerende runde snacks. Foto: René Schütze Kaviar er hvad vi har – også på Okê, hvor man til indledning får en skefuld serveret på håndfladen. Foie gras, ål, vildt - og det var fremragende. Foto: René Schütze

Lykken er at have en fortælling, og på Okê har de hele to. Eller tre, hvis man medregner det tv-transmitterede rosé-helvede fra TV 2’s ret forfærdelige realityprogrammer, men den synes jeg nu ikke, man behøver tage med – selv om brasseriet lever og har det godt; det leverer sikkert hver gang.

Den ene fortælling om Okê handler om en fiskekutter, som blev bygget i Hirtshals i 1946, hvis navn var et akronym af Ole, Karl og Elise, ejerens børn. Den blev senere købt af Jørgen Philip-Sørensen, den store mæcen for Ruths Hotel. Den anden fører tilbage til et portugisisk udtryk, der er forbundet med en mytisk skovgud, Oxóssi, som ifølge legenden levede i pagt med naturen og kun skød det, han selv kunne spise...

Læs også
Top job