Privatøkonomi

»Men så kan man lige cykle fem minutter, gå ombord på en båd, og så er du væk fra byen«

Det kan godt lade sig gøre at komme ud i naturen i en storby. For de to brødre Jørgen og Johannes Højlund Wibe har fundet et pusterum på havet, selvom de bor i Danmarks næststørste by. Det er de ikke ene om, lyder det fra Dansk Sejlunion og en klimasociolog.  

I sommerhalvåret bruger Jørgen og Johannes Højlund Wibe deres sejlbåd flere gange om ugen. Foto: Tobias Nicolai Fordi brødrene deler bådens udgifter med nogle venner, koster bådpladsen dem kun et par hundrende kroner om måneden. Foto: Tobias Nicolai Brødrene Jørgen og Johannes har købt en gammel sejlbåd, som de har liggende i Marselisborg Havn. For dem er det en måde at få frisk luft, når de bor i en storby. Foto: Tobias Nicolai for Mediamovers/Jyllands-Posten FORSIDEBUD FORSIDEBUD Brødrene Jørgen og Johannes har købt en gammel sejlbåd, som de har liggende i Marselisborg Havn. For dem er det en måde at få frisk luft, når de bor i en storby. Foto: Tobias Nicolai for Mediamovers/Jyllands-Posten Brødrene Jørgen og Johannes har købt en gammel sejlbåd, som de har liggende i Marselisborg Havn. For dem er det en måde at få frisk luft, når de bor i en storby. Foto: Tobias Nicolai for Mediamovers/Jyllands-Posten Johannes Højlund Wibe købte inden brødrenes nuværende sejlbåd en gammel en til 2.500 kroner på Den Blå Avis. Foto: Tobias Nicolai Brødrene Jørgen og Johannes har købt en gammel sejlbåd, som de har liggende i Marselisborg Havn. For dem er det en måde at få frisk luft, når de bor i en storby. Foto: Tobias Nicolai for Mediamovers/Jyllands-Posten »Det kan sammenlignes med, når astronauter ser jorden udefra,« siger Jørgen Højlund Wibe om at se Aarhus fra søsiden. Foto: Tobias Nicolai

Hen ad eftermiddagen lægger vandspejlet på Aarhus Bugt sig pænt til rette, og for de to brødre Johannes og Jørgen Højlund Wibe betyder det kun en ting.

Vejrudsigten tjekkes på telefonen og en ekstra varm trøje kastes i tasken, inden de cykler langs Strandvejen mod Marselisborg Lystbådehavn. Arbejdsdagens tankemylder efterlades på kajen, idet de hopper ned på dækket på deres fælles båd. Forsejlet rettes hurtigt til, motoren harker sig varm og tøffer som et gammelt lokomotiv ud i bugten. ..

Læs også
Top job