Privatøkonomi

Øretæver til danske milliardærer: Selskab i kursmassakre på børsen i USA

Usædvanlig voldsom kursreaktion på skuffende forventninger.

David Helgason, Joachim Ante og Nicholas Francis. står bag teknologivirksomheden Unity. Onsdag er en tredjedel af selskabets værdi forduftet på børsen i USA. Arkivfoto: Jens Panduro.

Det danske software-selskab Unity er udsat for en regulær kursmassakre på børsen i New York onsdag.

Ca. en tredjedel af værdien er på en eftermiddag hugget væk. Dermed barberes en stor del af formuen væk i selskabet, OTEE, der ejes af to af Unity’s stiftere, David Helgason og Joachim Ante. Det vurderes, at dette holdingselskab ejer omkring 10 pct. af aktierne.

Det dramatiske kursfald kommer, efter at Unity har sænket sine forventninger til 2022 i sit netop offentliggjorte kvartalsregnskab. Omsætningen for andet kvartal ventes at ligge i omegnen af 290 mio. dollars (ca. 2 mia. kr.) Analytikernes forventninger var 360 mio. dollars (ca. 2,5 mia. kr.)

Omsætningen for hele året er også nedjusteret fra 1,5 mia. dollars til et niveau omkring 1,4 mia. dollars.

David Helgason, Joachim Ante og makkeren Nicholas Francis stiftede Unity Technology i en kælder på Nørrebro i 2003. Planen var at lave klassiske computerspil, men i stedet udviklede de tre den teknologi, man bruger til at skabe spil.

Softwaren fik et stort gennembrud, da det blev muligt at købe spil på mobiltelefonen, og spiludviklerne dermed fik en mobil og direkte adgang til forbrugerne. I dag er over halvdelen af alle computerspil globalt baseret på Unity’s spilmotor.

Selskabet blev børsnoteret i USA i efteråret 2020. Siden har aktien haft et dramatisk kursforløb, og 2022 har været et rædselsår. Aktiekursen toppede i november sidste år med 200 dollars. Siden er den faldet drastisk, og med onsdagens kursmassakre er kursen nu helt nede omkring 32 dollars.

Det dramatiske kursfald kommer samtidig med, at selskabet ifølge ”tipranks.com” får 10 købsanbefalinger fra analytikere, der følger selskabet og 2, der siger ”hold”. Samlet bliver det til en ”strong buy”-anbefaling.

Tipranks er et amerikansk website, der indsamler og bearbejder aktieanalyser

Kursmålene blandt analytikerne understreger med meget stor tydelighed, at Unity er et svært at selskab at analysere. Kursmålene bevæger sig fra 34 til 160 dollars. Gennemsnittet er 90 dollars.

I 2021 kom Joachim Ante ind i top 10 over de rigeste danskere med en formue på 14,7 mia. kr. David Helgason ligger på 22. pladsen med 8 mia. kr. og Nicholas Francis på en 35. plads med 5 mia. kr.

Læs også
Top job