Privatøkonomi

Milliarderne strømmede ind: Nu har investor solgt massivt ud af aktier

Efter massive tab i 2022 har hedgefonden Tiger Global, som er kendt for at investere aggressivt i vækst- og teknologiaktier, ryddet godt og grundigt ud i sin aktiebeholdning.

Artiklens øverste billede
Aktierne er af flere omgange braget ned de seneste uger. Foto: Reuters/Andrew Kelly/File Photo

Hedgefonden Tiger Global er kendt for sine aggressive investeringer i tech- og vækstaktier som Netflix, Bumble og Airbnb, der har sendt milliardafkast direkte ned i lommerne på stifteren Chase Coleman og fondens investorer.

Men i 2022 er Tiger Globals eksorbitante afkast blevet vendt til enorme tab i et aktiemarked, som har været præget af nedgang og nu har fået den amerikanske investeringsfond til at rydde grundigt ud i aktiebeholdningen.

Nye indberetninger viser ifølge Financial Times, at den samlede værdi af Tiger Globals portefølje bestående af børsnoterede aktier faldt næsten 20 mia. dollars i årets første kvartal, hvilket svarer til lidt over 140 mia. kr.

Faldet er resultatet af både faldende værdiansættelser og frasalg. Målt i pct. er Tiger Globals portefølje blevet intet mindre end 45 pct. mindre værd i løbet af blot 5 måneder.

Fondens indberetninger viser, at Tiger Global har solgt fuldstændig ud af sine aktier i adskillige populære teknologiaktier: Heriblandt datingappen Bumble, bookingsiden Airbnb og kørselstjenesten Didi.

På samme tid solgte investeringsfonden 80 pct. af sin ejerandel i handelsplatformen Robinhood og den amerikanske fitnesskæde Peloton, mens Tiger Global sænkede beholdningen af Coinbase-aktier med 70 pct.

Teknologiaktierne har over en bred kam fået læsterlige tæv siden årsskiftet, hvor stigende renter og forøget usikkerhed på aktiemarkedet især har haft konsekvenser for vækstselskaber med skyhøje værdiansættelser. Alene i år er det teknologitunge amerikanske Nasdaq-indeks raslet ned med 26 pct.

Tidligere på måneden anerkendte Tiger Global i et brev til sine investorer, at selskabets største hedgefond havde mistet 15 pct. i værdi i april, så det samlede fald for året indtil videre lød på 43,7 pct. ifølge Financial Times.

Tiger Global beskrev det enorme afkastfald som »særdeles skuffende« og begrundede det med, at »markederne ikke har været samarbejdsvillige i betragtning af det makroøkonomiske bagtæppe«, som har vist sig i 2022.

Tiger Global er ikke den eneste investeringsfond, der er blevet trukket gennem sølet den seneste tid. Ark Invest med stjerneinvestoren Cathie Wood i spidsen har også mærket ekstrem nedgang. Før blev hun betragtet som lidt af et investeringsorakel for sin evne til at finde vækstaktieraketter.

Ark Invests største indeksfond, Ark Innovation ETF, leverede et afkast på 131 pct. i 2020 ifølge det kendte analysebureau Morningstar, men siden da er det gået ned ad bakke for Cathie Wood. I år er Ark Innovations ETF’en blevet mere end halveret – og siden toppen er den faldet næsten 75 pct.

Hedgefonden Third Point med Daniel Loeb i spidsen har ligeså solgt ud af sine største teknologiaktier i forbindelse med den seneste tids markedsuro. Fonden har solgt ud af alle sine aktier i Alphabet og over 90 pct. af aktierne i Amazon, viser indberetninger fra virksomheden. Daniel Loeb skriver i et brev til sine investorer, at Third Point er blevet markant mere defensiv.

Årsagen er »bekymringer om værdiansættelser i det nuværende rentemiljø, geopolitisk usikkerhed og voksende svagheder i vigtige globale økonomier«.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.