Privatøkonomi

Hurtig gevinst for flekslånere: Her er F1-renten nu under 3 pct.

Boligrenterne svinger så voldsomt i øjeblikket, at det er umuligt at disponere bare en uge frem.

Artiklens øverste billede
Illustration: Anders Thykier

»Det er en vild volatilitet, vi ser på rentemarkedet lige nu.« 

Sådan beskriver Nordea Kredits chefanalytiker Lise Nytoft Bergmann den seneste uges renteudsving, der betyder, at F1-renten er faldet 0,7 pct.-point.

Siden fredag den 10. marts er renten på de helt korte rentetilpasningslån faldet så meget, at kunder hos Jyske Realkredit kan få et F1-lån med en rente under 3 pct. 

»I dag kan du få et F1-lån til en rente på 2,83 pct. Lånet skal så refinansieres til oktober,« siger Mikkel Høegh, der er underdirektør i Jyske Realkredit.

Renten på et F1-lån, der løber i præcist et år, vil dog ligge lige over 3 pct. Men et sådant kan man ikke få her og nu, fordi der er et stykke tid til, at obligationerne bag F1-lånene skal have ny rente.

Og så lav en rente kan man også få ved at binde renten i op til to år. F2-renten er faldet ca. 0,6 pct.-point, oplyser Christian Hilligsøe Heinig, der er cheføkonom hos Realkredit Danmark.

At de korte renter falder så meget, skyldes, at finansmarkederne ikke længere frygter store renteforhøjelser fra centralbankerne, fordi inflationen er faldende. 

I denne uge hævede Den europæiske Centralbank (ECB) og Nationalbanken styringsrenterne med 0,5 pct.-point. Men det var som forventet og for længst indregnet i kurserne, mener man i realkreditinstitutterne.

Spørgsmålet er dog, om det er en stakket frist. De investorer, der forventer, at centralbankerne har puttet rentevåbnet i hylsteret, kan meget let blive skuffede, mener Mikkel Høegh.

»Centralbankerne må gå til vaflerne - den inflation er vanskelig at få bugt med. Det er ligesom, når vi andre skal tabe os. Det er nemt i starten at klemme et kilo af, men når fedtprocenten først er faldet lidt, så kræver det sgu hårdt arbejde,« siger han.

Christian Hilligsøe Heinig hæfter sig også ved den store usikkerhed, der er på finansmarkederne her og nu. Den forløbne uge har været hektisk, hvor overskrifter om bankkollaps og spøgelser fra finanskrisen har domineret.

»Den stigende finansielle og økonomiske usikkerhed har sat sit tydelige præg på rentemarkederne, som er cyklet op og ned,« konstaterer han.

Lise Nytoft Bergmann forventer også stor usikkerhed i den kommende tid.

»Det er en vild volatilitet, vi ser på rentemarkedet lige nu, og jeg kan godt forstå investorerne. Alle de elementer, der er i spil nu, kan være svære at prisfastsætte. Og hvis de kommer lige oveni hinanden, og når de har indbyrdes effekt, bliver det ikke nemmere,« siger hun.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.